Kız Kur'an Kursu Öğrencileri Aşure Dağıttı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur'an Kursunda okuyan bayanlar tarafından aşure dağıtıldı.

Kız Kur'an Kursu Öğrencileri Aşure Dağıttı
İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur'an Kursunun, Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında aşure dağıtıldığı bildirildi
Pazarlar İlçesi Cumhuriyet meydanında yapılan aşure dağıtımı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. İlçede Merkez Kız Kuran Kursu tarafından Cuma namazı sonrası bin kişiye aşure dağıtıldı.
İlçe Müftüsü Kadir Ünal, "Müftülüğümüze bağlı Merkez Kız Kur'an Kursu personeli ile kursumuzda kuran öğrenen bayanların katkılarıyla bu yıl ilk defa halkımıza aşure dağıtımı gerçekleştirdik. İslam öncesinde olduğu gibi bu aya İslamda da değer verilmiş ve Sevgili Peygamberimiz bu ayı 'Allah'ın ayı' olarak nitelendirmiş ve Ramazandan sonraki en faziletli orucun bu ayda tutulan aşure orucu olduğunu belirtmiştir. Aşure günleri ayrışmalara ve kutuplaşmalara değil, kaynaşmalara ve İslam kardeşliğinin tesis edilmesine vesile olmaktadır diye konuştu.
Ünal, Aşure günlerinin ayrışmalara ve kutuplaşmalara değil, kaynaşmalara ve İslam kardeşliğinin tesis edilmesine vesile olduğunu belirtti.