Fair play şampiyonu olmuştu ilk yarının en hırçın takımı oldu

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının bitmesi ile birlikte takımların istatistikleri de ortaya çıkmaya başladı. Süper Lig'in Güneydoğu temsilcisi Gazia

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısının bitmesi ile birlikte takımların istatistikleri de ortaya çıkmaya başladı. Süper Lig'in Güneydoğu temsilcisi Gaziantepspor ilk yarının en hırçın takımı olarak ön plana çıktı.

Ligde istediği istikrarı bir türlü elde edemeyen kırmızı - siyahlı takım, lige iyi başlayamamasına rağmen son haftalara doğru bir toparlanma süreci gösterip ikinci yarı için ümit verici oldu.

Bu sezon ligde oynadığı 17 lig maçı ile 2 Türkiye Kupası maçında en çok kart gören takım (33 sarı kart 4 kırmızı kart) konumunda olan Gaziantepspor, ilk yarının en hırçın takımı görüntüsünü veriyor. Kırmızı - siyahlı takımda en hırçın futbolcu ise Murat Ceylan oldu. Genç oyuncu ligde oynadığı karşılaşmalarda toplamda 4 sarı kart ve 1 kırmızı kart ile en çok kart gören oyuncu durumunda.

Murat'ı 4 sarı kartla Olcan Adın, Yalçın Ayhan ve Popov izlerken, bu oyuncuları 3 sarı kartla Elyasa, Emre Güngör ve Orhan Gülle takip ediyor.

PAİR PLAY ŞAMPİYONU OLMUŞTU

Gaziantepspor, 2008–2009 sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu ile Turkcell'in işbirliğinde başlatılan 'Fair Play Ligi'nde en az kart gören takım olup fair play şampiyonu olmuştu. 2009–2010 sezonunda 76 ceza puanı ile üçüncü olan kırmızı - siyahlı takım, bu sezon henüz ligin ilk yarısında en yüksek cezayı alan takım oldu.

Bu sezon ligde istediği sonuçları alamayan Gaziantepsporlu futbolcular, agresif ve sert oyun anlayışı ile fair play'dan oldukça uzaklaştılar. Kırmızı - siyahlı takımda futbolcuların yanı sıra teknik direktör Tolunay Kafkas da Trabzonspor maçında yaptığı hareketten dolayı tribüne gönderilmiş ve bir maç hak mahrumiyeti cezası almıştı.

Son iki sezonda hem fair play alanında hem de puan alanında istediği konumu yakalayamayan Gaziantepspor, bu sezonda ligin ilk yarısında görmüş olduğu kartlarla ön plana çıktı.