Düzceli hayırseverler, yeni yıla evi yanan ailenin yardımına koşarak girdi

Düzceli hayırsever işadamları yardıma muhtaç ailelere el uzatmaya devam ediyor. Yaklaşık bir ay önce evi yanan ve tüm eşyaları kullanılamaz hale gelen

Düzceli hayırsever işadamları yardıma muhtaç ailelere el uzatmaya devam ediyor. Yaklaşık bir ay önce evi yanan ve tüm eşyaları kullanılamaz hale gelen Bakır ailesinin yardımına Düzceli Hayırsever işadamları koştu.

Düzce'nin Çilimli ilçesine Bağlı Kiraz tarla köyünde yaklaşık bir ay önce Eşref Bakır'a ait evde çıkış nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çıkan yangında ailenin evde bulunan bütün eşyaları zarar gördü. Bir tek battaniyenin bile kalmadığı evde kalan 5 kişilik Bakır ailesinin yardımına Düzceli Hayırsever işadamları koştu. Hayırsever işadamları önce yanan evi restore ederek boyasının yapılmasını sağladılar. Ardından evin mobilyalarını temin ederek bir kamyona yükleyip aileye götürdüler. Zemini halılarla bizzat kendileri döşeyen hayırseverler mobilyaları da evin içine yerleştirdiler. Evde yaşayanların ayakkabı ve giyim eşyalarını da temin eden hayırseverler 2011'e bu örnek davranışla girdi.

1999 depreminde Düzce Cami kebir Mahallesinde kiracı olarak ikamet eden Ahmet Kileli oturduğu evin deprem nedeniyle kullanılamaz hale gelmesi üzerine köyüne dönerek kurduğu çadırda yaşamaya başladı. 41 yaşındaki Ahmet Kileli Düzce Merkeze bağlı İshaklar köyünde kendi arazisi üzerinde kurduğu çadırda 13 yıldır yaşam savaşı verirken, Düzceli hayırsever işadamları Kileli ailesinin arazisinin üzerine ev yapmak üzere temel attılar ve ailenin gıda giyim ihtiyaçlarını karşılamaya başladılar. Havaların soğuması üzerine ailenin yakacak ve giyim ihtiyacını temin eden hayırseverler Çadırın önüne geldiklerinde kendilerini karşılayan 8 yaşındaki Recep Tayip Kileli'nin gözlerindeki mutluluğun kendilerini de bir başka mutlu ettiğini belirtti. 3 çocuklu Kileli ailesi hayırseverlerin katkılarıyla yapılacak olan evin bitirilmesi için yardımların sürmesini istiyorlar.