Çubuk'ta Turşu Evleri'nin Olduğu Alana Park Yapılacak

Daha önce 'Turşu Evleri' olarak yapılan ve yapıldığı yıldan bu tarafa herhangi bir şekilde kullanılamayan iş yerleri yıkıldı. Bunların yerine park yapılacağı belirtildi.

Çubuk'ta Turşu Evleri'nin Olduğu Alana Park Yapılacak
Çubuk Belediyesi tarafından Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ankara Bulvarı İbni Sina Caddesi üzerinde imarda park olarak ayrılan 1200 metrekare alana 2007 yılında turşucuların kullanması için 13 iş yerinden oluşan 'Turşu Evleri' yapılmıştı. Yapımından bu tarafa yapılan tüm duyurulara ve ihalelere rağmen turşucular tarafından rağbet görmeyen iş yerleri Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda Fen İşleri ekiplerince yıkıldı.
Turşu Evleri'nin yıkımı ile ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, "Bir önceki dönemde turşu satışı yapılması amacı ile yapılan ancak yapıldığı tarihten bu güne kadar yapılan tüm duyurulara ve açılan 3 ihaleye rağmen turşucu esnafı tarafından rağbet görmeyen iş yerleri belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda yıkıldı. Biz bu iş yerlerini daha önce ev hanımlarına ücretsiz vermek sureti ile yöresel ürünler satsınlar istedik, ancak ev hanımlarının da yerin uzak olması ve iş
yerlerinin kullanıma uygun olmaması nedeniyle onlar tarafından da rağbet görmedi. Birkaç ev hanımı el işleri yapmak ve satmak için açsa da bu kez maliye tarafından vergiye tabi olmaları istendi. Bu nedenle onlar da kapatmak zorunda kaldılar. Ayrıca bölgede bulunan vatandaşlar imar planında park olarak belirtilen bu bölgenin asıl amacına uygun olarak yeniden yapılmasını istediler'' dedi.
Başkan Özden, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 1200 metrekarelik park alanına vatandaşların istekleri doğrultusunda bölge ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dinlenme, oyun ve yeşil alan ile fitness spor aletlerinin olacağı modern bir park yapılacağını sözlerine ekledi.