CHP lideri yeni yıla madencilerle girdi

Soma'da maden işçileri ile yerin 500 metre aşağısında yeni yıla giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''2011'de mutlu bir Türkiye diliyorum'' dedi.

CHP lideri yeni yıla madencilerle girdi
Yeraltında çalışmanın zorluğunu anlatan Kılıçdaroğlu, 'Yerin 500 metre aşağısındra maden işçileri ile beraber yeni yılı kutlayacağız. İşçilerin koşullarını görerek, onlara 'geçmiş olsun' diyeceğiz. Böyle bir gelenek vardır. 2011'de işşizliğin olmadığı mutlu bir Türkiye diliyorum'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yılbaşı için gittiği Manisa'nın Soma İlçesi'nde halka hitap ederek, "Emeğe, alınterine her zaman her yerde saygı duyuyoruz. Destek verin, yetki verin Türkiye'yi aydınlığa çıkaralım" dedi.

Yüzlerce kişinin katıldığı ve evlerinin pencerelerinden sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar "Başbakan Kemal" ve "Halkçı Kemal" sloganlarıyla karşıladı. Soma CHP İlçe Başkanlığı binası önünde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, "Bir şey den emin olmanızı istiyorum elbetteki sadece ve sadece halk için çalışacağız. Soma'ya geldik, alınterini, emeği görmeye, paylaşmaya geldik. İşçilerimizle kucaklaşacağız. Onlar emek harcıyorlar, Burada madenden çıkan işçilerimizi karşılayacağız, geçmiş olsun deyip alınterini koklayacağız. Ama bütün Somalı kardeşlerime söz veriyorum buraya daha sonra tekrar geleceğim. Beraber olacağız daha uzun süre beraber olacağız. Hepinizin yeni yılı kutlu olsun. Soma'dan bütün Türkiye'ye selam gönderelim mi. O zaman hep beraber tekrarlayalım Soma'dan Trabzon'a, Rize'ye, Diyarbakır'a, Çorum'a, Çankırı'ya, Muğla'ya, İstanbul'a 81 ile selam olsun. Tüm illerimizi kucaklıyoruz. Emeğe, alınterine her zaman her yerde saygı duyuyoruz. Siyasette yola çıkarken bir söz verdim, halk için çalışacağım dedim. Halk için mücadele edeceğim, onların bayrağını taşıyacağım dedim. Sizler için buradayım. Sizler güçlü oldukça Türkiye güçlü olacaktır. Sizin desteğinizle umudum sizsiniz gücüm sizsiniz. Destek verin yetki verin Türkiye'yi aydınlığa çıkaralım. Yeni yılınız kutlu olsun" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun önü yol boyunca vatandaşlar tarafından kesilirken, Kırkağaç'ta kavun hediye edildi, Soma'da boynuna poşu takıldı.

MADENCİLERİN EĞLENCESİNE KATILDI

Kılıçdaroğlu, daha sonra 216 Evler Maden İşçileri Lokali'nde madenciler ve ailelerinin yılbaşı eğlencesine katıldı. Sevim Kılıçdaroğlu ise yoğun izdiham nedeniyle makam aracından inemedi. Maden işçisi heykeli kendisine hediye edilen Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Soma, alınterinin, emeğin bazen kederin bazen sevincin bulunduğu bir yer. Madenciler burada çalışıyor, alınteri döküyorlar. Ankara'dan geldim. Sizin için geldim. Sizin emeğinize saygı duyduğum için geldim. Her yerde her zaman her ortamda yüreğim maden işçileriyle beraber olacaktır. Size mutlu yıllar diliyorum. 2011 yılı emeğin, alınterinin yılı olsun. Yeni yılda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, hiç kimse işsiz kalmasın. En kötü günümüz böyle neşe içinde beraber kardeşçe huzur içinde olsun ve bu Türkiye'yi yaratalım" dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından ailelerle bir süre sohbet etti daha sonra Darkale yer altı kömür madenine hareket etti.