Malatya'da Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuculuk Semineri Düzenlenecek

Malatya'da, "Türkiye'de Arabuluculuk Uygulama Kapasitesi'nin Oluşturulması Projesi" kapsamında "Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk" konulu bölgesel seminer düzenlenecek.

Sözü edilen seminerle ilgili olarak yapılan açıklamada, "Adalet Bakanlığı, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü ile İngiltere Büyükelçiliği ortaklığında yürütülen "Türkiye'de Arabuluculuk Uygulama Kapasitesi'nin Oluşturulması" Projesi kapsamında Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk konulu bölgesel seminerler dizisinin ilki 18 Eylül 2010 Cumartesi günü Malatya'da düzenlenecektir" ifadeleri kullanıldı.
"Bu seminere, Malatya ilinde görev yapmakta olan hakimler, avukatlar, Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerinde çalışanlar ile iş dünyası mensupları, çeşitli meslek odaları temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan 100 kişi davetlidir. Açılış konuşmalarını; Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kerkez, Malatya Barosu Başkanı Selahattin Sarıoğlu ve İngiltere Büyükelçiliği Projeler Bölümü Başkanı Yasemin Uyar'ın yapacağı Seminere, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hukuk
Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu Tasarısı Bilim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hakan Pekcanıtez ile İzmir Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammet Özekes konuşmacı olarak katılacaklar ve katılımcılarla bilgilerini paylaşarak ve soruları cevaplandıracaklardır" denilen açıklamada, 18 Eylül Cumartesi günü saat 10:00'da Anemon Otel'de düzenlenecek seminere ilginin fazla olmasının beklendiği kaydedildi.