Ankaraspor Başkanı Kurnaz: TFF'nin kararı anayasaya aykırıdır

Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz kendilerinin başına geleni bir darbe olarak nitelendirdi.

Bu darbenin sadece Ankaraspora vurulmuş bir darbe olmadığ

Ankaraspor Başkanı Ruhi Kurnaz kendilerinin başına geleni bir darbe olarak nitelendirdi.

Bu darbenin sadece Ankaraspora vurulmuş bir darbe olmadığını bu darbenin tüm futbol camiasına vurulmuş bir darbe olarak gördüğünü açıkladı. Tek suçlarının haklarının dışarıda aramak olduğunu belirten Kurnaz, sadece haklarını arama özgürlüğü olarak nitelendirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin almış olduğu bu karar ne anayasaya ne de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine(AİHM) uygun bir karar olmadığını açıklayan Başkan Kurnaz; "Anayasada da AİHM'de de kişilerin haklarını arama özgürlüğü varken TFF'nin iç tüzüğüne göre hak arama özgürlüğü TFF'nin içinde gerçekleşmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Ankaraspor'un Batıkent Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Kurnaz, kendilerine ayrımcalık yapıldığını iddia ederek; "Biz U15 kupasını Beşiktaş'ı yenerek aldık. Türkiye Futbol Federasyonu bunu Kara-Kartal ikinci oldu şeklinde duyurdu. Peki Beşiktaş ikinci oldu da birinci nerde?" dedi.

Ankaraspor'un ilkleri gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Kurnaz, U15 Kupası'nı aldıklarını belirtti. Kurnaz U15 kupasını aldıktan sonra Güney Afrika'ya gitmeleri gerekirken milli takımın gittiğini söyledi.

Başkan Kurnaz Ankaraspor içinde bir suçlu aranacak olursa Yönetim Kurulu Başkanı olarak tek suçlunun kendisi olabileceğini belirtti. Başkan Kurnaz, 250 tane lisanslı olmak üzere yılda ortalama 600 tane futbolcuları olduğunu belirterek onların zarar görmemesi gerektiğinin altını çizdi.