Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün: Dağınık sanayilerin OSB içinde toplanması için çalışmalar sürüyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, sanayicinin sorunlarını bildiklerini, çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ergün, organize sanayi bölgelerini

  Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün , sanayicinin sorunlarını bildiklerini , çalışmalarının devam ettiğini belirtti . Ergün , organize sanayi bölgelerinin ( OSB ) dışında kalan dağınık sanayilerin organize sanayi bölgeleri içinde toplanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti .

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün , Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği ( DÜSİAD ) Yönetim Kurulu üyeleri ve Düzceli işadamlarıyla bir araya geldi . Düzce DÜSİAD Plaza ' da düzenlenen toplantıda , Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Eyüp Çakır ' ın , Düzceli sanayici ve işadamlarının sorunlarını ve Düzce ' nin sanayi alanında yaşamış olduğu sorunları anlattığı konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Nihat Ergün , sanayicinin sorunlarını bildiklerini ve Bakanlık olarak çalışmalarının devam ettiğini belirtti .

Bakan Ergün , organize sanayi bölgelerinin dışında kalan dağınık sanayilerin , organize sanayi bölgeleri içinde toplanması için ıslah organize sanayi kanun maddesi içine eklenmesi çalışması gerektiğini belirterek , " Islah organize sanayi daha önce konmuştu , süresi geçti ama Türkiye ' nin bazı yerlerinde organize sanayi bölgesi içinde olmayan dağınık sanayi parçaları var . Bu sanayi parçaları da organize sanayi bölgesi içine mümkün olduğu kadar alabilecek bir çalışmayı , bu ıslah organize sanayi kavramını kanunumuza kazandırarak yapmaya çalışacağız . Onun için hazırlıklarımız var , bu hazırlıklarımızla birlikte bunu da gerçekleştireceğiz . " dedi .

Bakan Ergün ' e , konuşmasının ardından DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır plaket takdim ederken , Düzce Valisi Vasip Şahin , El Sanatları Eğitim Merkezi ' nce yapılan işlemeli bir sehpa , Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da hat sanatı ile işlenmiş bir tablo hediye etti .

Düzce DÜSİAD Plaza ' da düzenlenen toplantıya Düzce Valisi Vasip Şahin , Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve Dışişleri eski Bakanı AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış , Metin Kaşıkoğlu , Prof . Dr . Celal Erbay , Vali Yardımcısı İlhan Turgut , Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram , Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük , İl Emniyet Müdürü Ali Gezer , DÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Çakır ve Düzceli sanayici ve işadamları katıldı .