Büyük ilçeler için il olma kapısı açılıyor

Her seçim öncesi gündeme gelen il olma konusuna standart getirilecek. Bu konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığı kaydedildi

Büyük ilçeler için il olma kapısı açılıyor
  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan , bu ç ; alışma ile il olma tartışmalarının kıyamete kadar son bulacağını belirtti .

Elbistan ' da konuşan Doğan , ' İl konusu hep istismar edildi . Şu vekil istedi , bu vekil istemedi gibi . Elbistan ' ın il olmasını bizim istememiz mü ; mkü ; n değil . Ç ; ocukluğumuzda il sayısı 67 idi . Sonra 81 ' e yü ; kseldi . Konjö ; ktü ; rel nedenlerden 81 ' e yü ; kseldi . ' dedi .

Ara seç ; imlerde rü ; şvet olarak bazı ilç ; elerin il yapıldığını hatırlatan Doğan , ' Hemen hemen hepsinin belediye başkanının başına bir şey geldi . Ara seç ; im yapıldı . Ara seç ; imde rü ; şvet olarak bazı ilç ; eler il yapıldı . Bü ; lent Ecevit zamanında bakıldı ki bu işin sonu yok bu ara seç ; im işini ortadan kaldırdı , o gü ; nden bu gü ; ne kadar da il meselesi yok . Şimdi bizde bir ç ; alışma yapılıyor .

İç ; işleri Bakanlığı bir ç ; alışma yapıyor . Bu ç ; alışmada bir ilç ; enin il olma standartları belirlenecek kanun haline getirilecek . Kanun haline gelip yü ; rü ; rlü ; ğe girdikten sonra o standartlara uyan ilç ; eler bir tek gü ; nde il yapılacak . Bu iş kıyamete kadar noktalanacak . Yoksa işin ucu nerede biter bilinmiyor . ' aç ; ıklamasını yaptı .