11 Hayat Kadınında Bulaşıcı Hastalık Çıktı

Samsun'da para karşılığı erkeklerle ilişkiye girdikleri gerekçesiyle haklarında işlem yapılan 65 hayat kadınından 11'inde cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edildi.

11 Hayat Kadınında Bulaşıcı Hastalık Çıktı
  Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri , Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın koordinesinde 9 gün önce İlkadım , Atakum ve Bafra ilçelerinde 7 gazino ve 8 otele baskın düzenlemiş , fuhuş yaptıkları iddia edilen 64 ' u yabancı uyruklu 65 hayat kadını ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınmıştı . Operasyon kapsamında 5 gün önce adliyeye sevk edilen 20 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken , 44 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edilmişti . İfadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındıklarında Samsun
Sağlık İl müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi ' nde kan örnekleri alınan hayat kadınların yapılan tetkiklerinde 3 kadında frengi , 5 kadında Hepatit C ve 3 kadında Hepatit B hastalığı tespit edildi . Bulaşıcı hastalık taşıyan söz konusu kadınlarla ilişkiye girenlerin en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmaları istendi .
Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr . M . Emin Dinççağ , frengi ve Hepatit hastalığının bulaşıcı ve tehlikeli bir hastalık olduğuna dikkat çekti . Dr . Dinççağ , " Cinsel yolla bulaşan hastalıklar halk sağlığı açısından önemlidir . Bu hastalıklar bedene zarar verdiği gibi aile sağlığı açısından da önemli sonuçlar doğurur . Hepatit B tedavisi zor , sonunda karaciğer kanserine kadar giden , siroz ile sonuçlanabilir bir hastalıktır . Hepatit C yine tedavisi zor
bir hastalıktır , karaciğer sirozu ile sonuçlanabilir . Frengi , bel soğukluğu , mantar ve diğer bulaşıcı enfeksiyonlar cinsel yolla bulaşıp , vücudun çeşitli yerlerinde belirtiler verebilen hastalıklardır . Bu tür cinsel ilişkiyi yaşamış olanların hekime başvurup tedavi olması gerekir . Dünya Sağlık Örgütü , hastalık taşıyanlar ile cinsel ilişkiyi önemli ölüm nedenleri arasında saymıştır " uyarısında bulundu .