Kolombiya'da Santos açık farkla önde

Kolombiya'da Alvaro Uribe'nin yerine kimin geçeceğini belirleyecek devlet başkanlığı seçiminde kullanılan oyların yüzde 49'u sayıldı. Seçime katılan 9 adaydan biri olan eski Savunma Bakanı Juan Manuel Santos, açık bir farkla önde gidiyor.

  Kolombiya ' da Alvaro Uribe ' nin yerine kimin geçeceğini belirleyecek devlet başkanlığı seçiminde kullanılan oyların yüzde 49 ' u sayıldı . Seçime katılan 9 adaydan biri olan eski Savunma Bakanı Juan Manuel Santos , açık bir farkla önde gidiyor . Uribe ' nin açık destek verdiği Santos , şimdiye kadar sayılan oyların yüzde 47 ' sini aldı . En yakın takipçisi yönetimden Uribe yanlılarını temizlemeyi vaad eden ve belirli bir gruba bağlı olmayan Antanas Mockus ' un oy oranı yüzde 21 civarında belirlendi .

Muhalefetin önde gelen adaylarından sol görüşlü Gustavo Petro ile Uribe yönetiminin koalisyon ortağı bir partinin adayı German Vargas ' ın aldığı oy oranı ayrı ayrı yüzde 10 civarında gerçekleşti , kalan oylar da diğer 5 aday arasında dağıldı .

Yaklaşık 30 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkedeki devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turunda adayların hiçbirinin salt çoğunluğu elde edememesi durumunda , 20 Haziranda seçimin ikinci turu gerçekleştirilecek .

Ülkede faal olan Marksist FARC örgütü , Perşembe günü halkı seçimleri boykot etmeye çağırmıştı .

CNN Türk