Alaca 1. Bahar Ve Kültür Şenlikleri Başladı

Çorum'un Alaca ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Bahar ve Kültür Şenlikleri kapsamında düzenlenen kitap fuarı açıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyasına Alaca Kaymakamlığı ve Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları da "Türkiye Okuyor Alaca Destekliyor" kampanyası ile destek verdi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen fuar açılışına Alaca Kaymakamı Şahin Arsal, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yiğitsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Fuara protokol üyeleri kadar vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. 5 gün sürecek kitap fuarında Recep Şükrü Apuhan, Ömer Sevinçgül, Ahmet Günbay Yıldız ve Şamil Tayar gibi ünlü yazarlar da okurlarıyla buluşacaklar.
Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, "Alaca'da ilk defa gerçekleştirilen Bahar ve Kültür Şenlikleri kapsamında düzenlenen kitap fuarı kitapseverlerimizin yoğun ilgisi ile karşılanmıştır. Bu fuarın kapsamını genişleterek bölgesel nitelikte gerçekleştirilmesi amacındayız. Bundan sonra her yıl ilçemiz kitap fuarına ev sahipliği yaparak ilimiz, ilçeleri ve çevre illerden kitapseverlerin katılımlarını sağlamayı planlıyoruz" dedi.