Geleceğin otomobilleri nasıl olacak?

Geleceğin arabaları, yolları ve kavşakları işinizi oldukça kolaylaştıracak. Artık park yeri aramak için dakikalarca beklemeniz, turlamanız gerekmeyecek ya da kavşaklarda sarhoş ve dikkatsiz sürücüleri gözetmeyeceksiniz

Geleceğin otomobilleri nasıl olacak?
  Populer Science dergisi , trafik sıkışıklığı olmaksızın , park yeri aramak iç ; in zaman kaybettirmeyecek geleceğin otomotiv maceralarını oluşturan 8 teknolojiyi araştırdı :

1 . Trafik araştırması :
GPS donanımlı akıllı telefonlarınızdaki navigas programından hareketle , ağ şebekesiyle donatılmış arabalar araştırmacı gibi hareket edecek . Eş zamanlı trafik , hava ve kaza verilerini size bildirecek .

2 . Yakından takip etmeyen arabalar :
2015 yılına kadar , General Motor ' un bilgisayarlı seyir kontrol sistemleri , sadece ö ; ndeki araç ; la olan mesafeyi ayarlamayacak , aynı zamanda aç ; ık trafik şeritlerini kontrol edecek ve yavaşlamak zorunda kalmadan ç ; evredeki arabaların etrafından gitmenizi sağlayacak .

3 . Yayalar ve bisiklet sü ; rü ; cü ; leri iç ; in işaretler : Motosiklet kullanmayanlar , arabaların varlığını bildiren , gideceği yerleri sabitleyen ve arabaların ç ; arpmamasını sağlayan basit bir transponder ( bir uydu ü ; stü ; ndeki alıcı , verici ve anten paketinden oluşuyor ) taşıyacaklar .

4 . Kaza azaltma : Eğer kaza kaç ; ınılmazsa , ağ şebekesiyle donatılan arabalar iç ; indekileri korumak iç ; in otomatik olarak kazadan ö ; nce kendi yerini değiştirebiliyor .

5 . Acil araç ; ların ve motorların idaresini ü ; zerine almak : Ambulanslar dijital olarak arabaların yavaşlaması ve arabayı yolun kenarına ç ; ekmek iç ; in sinyal gö ; nderiyor . Motosikletler dijital yardım sağlayabiliyor . Ç ; ü ; nkü ; insanlar sık sık dikiz aynalarından gelen motorları fark edemeyebiliyor .

6 . Kö ; tü ; yollar : Yeni uydular , arabaların pozisyonunu kesin olarak saptamasına izin veriyor . Doğruluk seviyesi sayesinde sü ; rü ; cü ; uykuya daldığında , rotadan saptığında arabalar dijital olarak yola bağlanabiliyor .

7 . Akıllı kavşaklar : Artık kırmızı ışıkta iç ; kili sü ; rü ; cü ; lere dikkat etmek zorunda kalmayacaksınız . Bö ; yle bir durumda akıllı kavşak hayatınızı kurtarabilir . Tü ; m kazaların yü ; zde 40 ' ı kavşaklarda oluşuyor . Akıllı kavşaklar arabalara gö ; rsel ve işitsel ç ; arpışma uyarıları yayarak onlarla iletişime geç ; iyor .

8 . Konuşan park yerleri : Birç ; ok araba , insanların girmediği ya da az girdiği bö ; lgelere paralel park yapıyorlar . Yarının ağla donatılan arabaları ve park yerleri park yeri aç ; ıldığında konuşarak sü ; rü ; cü ; nü ; n zaman ile benzin kaybetmesini ö ; nleyecek .

zaman