'Selvi Boylu Al Yazmalım' restore edilmiş haliyle izleyiciyle buluşuyor

Uluslararası İstanbul Film Festivali ve Groupama ve Groupama Gan Sinema Vakfı, “Türk Klasikleri Yeniden” başlıklı bölüm kapsamında, Türk sinemasının önemli yapıtlarını restore ettirerek yıllar sonra sinemaseverlerle beyaz perdede buluşturmaya devam ediyor.

29. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında, Atıf Yılmaz’ın 1978 tarihli unutulmaz filmi Selvi Boylum Al Yazmalım da restore edilmiş haliyle izleyiciyle buluşuyor. tıf Yılmaz’ın Cengiz Aytmatov’un ünlü romanından esinlenerek çektiği film sinema tarihinin en büyük aşk öykülerinden biri olarak kabul ediliyor.

İstanbul Film Festivali’ndeki gösteriminin ardından vizyona da girecek Selvi Boylu Al Yazmalım filminin restorasyonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, hak sahibi olan Çiçek Film, Groupama Gan Sinema Vakfı ve Technicolor Sinema Mirası Vakfı tarafından, fotokimyasal yöntemlerin yanı sıra, dijital araçlardan da faydalanılarak Türkiye’de, Fono Film ve VİPSAŞ bünyesinde gerçekleştirildi.

İstanbul Film Festivali kapsamında Groupama ve Groupama Gan Sinema Vakfı işbirliğiyle üç yıl önce başlatılan “Türk Klasikleri Yeniden” projesi kapsamında sinemaseverler, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Erden Kıral’ın 1979 yapımı Bereketli Topraklar Üzerinde filmini, 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde de Ö. Lütfi Akad’ın 1949 tarihli Vurun Kahpeye filmini, restore edilmiş kopyalarından izleme şansı bulmuştu.