Petrolün en büyük alternatifi bu ot olacak

Petrol fiyatları sürekli yükselirken ve çevremiz petrolün ürettiği sera gazlarıyla bu kadar kirlenirken biz arabalarımızda hangi yakıtı kullanmalıyız?

Petrolün en büyük alternatifi bu ot olacak
  Howstuffworks isimli internet sitesinde yer alan habere gö ; re , 2006 yılında , Amerika gü ; nde ortalama 20 , 6 milyon varil petrol tü ; ketiyordu . Petrol arabanızın gitmesini sağlıyor , endü ; strinin gelişmesine , bilimdeki ve tıptaki teknolojik gelişmelere yardım ediyor . Aynı zamanda ç ; ok bü ; yü ; k meblağlarda para kaynağı oluşturuyor . Kü ; resel ekonominin geniş bir bö ; lü ; mü ; petrol sondajı , arıtımı , nakliyesi ve dağıtımı ü ; zerine kurulmuştur .

Ancak , petrol eski zamanlardan kalma deniz bitkileri ve hayvanlarının kalan fosillerinden ü ; retilen sınırlı bir kaynaktır . Ham petrolü ; oluşturmak iç ; in fosilleşme en az 10 milyon yıl sü ; rü ; yor . Ve insanlar petrolü ; ü ; retilenden daha hızlı kullanıyor . Er ya da geç ; , petrol ü ; retimi zayıflayacak ve bitmeye başlayacak . Bazılarına gö ; re , zayıflama sü ; reci başladı bile , diğerleri ise yakın gelecekte bunun olacağını ifade ediyor . Peki , petrol bittiğinde ne olacak?

Enerji sektö ; rü ; benzine alternatif bulmak iç ; in milyarlar harcıyor . Fakat yeni enerji kaynağı şu anki enerjiden ç ; ok daha fazlasını karşılamalı . Fosil yakıtlardan ü ; retilen sera gazının kü ; resel ısınmaya yol aç ; ması ile ilgili kaygılar giderek artıyor . Bu nedenle , yeni yakıtın temiz olması da gerekiyor , ayrıca karşılanabilir bir ü ; crette olması ekonomiye de yardım edecektir .

Yakıtların yeni neslinin hızlı bir şekilde gelmesine ihtiyacımız var . Dü ; nya 10 ya da 20 yıl iç ; inde gıcırtıyla duracak . Etanol , bitkilerdeki kompleks karbonhidrattan ç ; ıkarılan bir yakıt şeklidir . Amerika ' da biyo-etanol iç ; in kullanılan ' switchgrass ' isimli dallı darı ç ; ok popü ; lerdir . Yıllardan beri , araştırmacılar bunun yakıt iç ; in potansiyel olabileceğinden habersizdi .

Ancak son yıllardaki gelişmeler sayesinde artık siz de 20 yıl iç ; inde arabanızda yakıt olarak etanol kullanabileceksiniz .

Peki , nedir bu ' switchgrass ' ?

' Switchgrass ' olarak bilinen hızlı bü ; yü ; yen dallı darı tü ; rü ; Amerika , Kanada , Merkez ve Gü ; ney Amerika ile Afrika ' nın bö ; lü ; mlerinde bulunabiliyor . Yıl boyu sü ; ren ü ; retimiyle ç ; ok fazla hasat sağlayan ve dü ; zlü ; klerde ç ; ok hızlı ve kolayca yetişen bitkinin mısırdan yü ; zde 75 daha az su ihtiyacı , yü ; zde 70 gü ; bre ve pestisit ihtiyacı var . Hektar başına etanol verimi mısırın 2 katı olan bitkinin bü ; yü ; me sü ; resi ç ; ok kısa olup bakım ihtiyacı ç ; ok azdır , hastalıklara kuraklığa dayanaklığı daha fazladır .

Petrolün en büyük alternatifi bu ot olacakPetrolün en büyük alternatifi bu ot olacakPetrolün en büyük alternatifi bu ot olacak

Amerika ' da istasyonlarda E85 ( yü ; zde 85 etanol iç ; eren ) ve E15 ( yü ; zde 15 etanol iç ; eren ) yakıt olarak satılıyor .