Bilim Öğretmenleri Sertifikalarını Aldı

Samsun'un İlkadım ilçesinde okullarda görev alacak 60 bilim danışmanı öğretmen, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

  İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ' ne bağlı , okullardaki branş öğretmenlerine yönelik Bilim Danışmanlığı ve Eğitim Yönünden Destekleme Çalıştayı tamamlandı . İlçedeki her okulda görevli bir branş öğretmeninin gönüllü olarak katıldığı ve 9 gün süren çalıştay sonunda Öğretmenevi ' nde sertifika töreni düzenlendi .
Törende konuşan İlkadım Kaymakamı Zafer Orhan , proje tabanlı , öğretmen değil öğrenci odaklı eğitim için ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi . OMÜ ve şehrin proje ile kaynaştırıldığını belirten Orhan , proje tabanlı eğitimlerin önemine değindi . İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ise , il genelinde proje sayısının arttığını ve ülke genelinde 4 ' üncü sırada yer alındığını vurguladı . OMÜ Rektörü Prof . Dr . Hüseyin Akan , proje hazırlanmasının ilk öğretim ve lise çağından başlanılması gerektiğini , ilerleyen
yaşlarla alışkanlığın kazandırılmasının zor olduğuna dikkat çekti . Akan , " Verilen eğitimle , Samsun ' da proje konusunda atağa geçecek . Okullarımızda öğretmenler , öğrencileri proje konusunda teşvik edecek ve destekleyecek " dedi .
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ise , " Projede amaç , branş öğretmenlerinin kendi alanlarında veya başka alanlarda geleceğin bilim insanı ve araştırmacılarını yetiştirmelerine katkı sağlamaktır . Fen ve sosyal bilimlerde sağlanan yeni bilgilere ulaşılmasına yardımcı olmak , doğa eğitimi , arazi uygulamaları ve laboratuar ile eğitimde son gelişmeler de karşılaşılan sorunları gidermekte proje kapsamı içerisindedir . Bilgi toplumuna geçiş sürecinde ihtiyaç duyulan insan gücünün
yetiştirilebilmesi , bilimsel çalışmaların yapılabilmesi ile mümkündür . Toplumda hayat boyu eğitim anlayışının benimsenmesi eğitim kalitenin artırılması amacıyla , yenilikçiliğe ve araştırıcılığa esas alan bilimsel çalışmaların ülke geneline yaygınlaştırılması ile öğrencilerin bilimsel araştırmaya , girişimciliğe teşvik etmekle mümkündür " diye konuştu .
Eğitimlere katılan öğretmenlere sertifikaları verilirken , proje kapsamında emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkür belgeleri takdim edildi .