Türk İş, Disk Ve Kamu-sen'den Ortak Açıklama

Tekel işçilerinin 70 günü aşan direnişlerine destek vermek amacıyla TÜRK İŞ, DİSK ve Kamu-Sen'den ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Türk İş, Disk Ve Kamu-sen'den Ortak Açıklama
  KESK Dönem sözcüsü Orhan Karakaya , ülkenin gerçek bir demokrasiye , barışa ve adalete ancak örgütlü toplumun sesini yükseltmesiyle ulaşabileceğini belirterek , " Bugün bir kez daha ülkenin sokaklarındayız , alanlarındayız . Buradan bir kez daha emekçilerin , halkın taleplerini yüksek sesle dile getiriyoruz , çünkü bu ülke gerçek bir demokrasiye , barışa ve adalete ancak örgütlü toplumun sesinin yükselmesi ile ulaşılabilir . Bugün acı haberimiz var . Tekel direnişçilerinden sınıf kardeşimiz Hamdullah Uysal arkadaşımız bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti . Hepimizin başı sağ olsun . Bir acı haberimiz daha var . İki gün önce Balıkesir ' in Dursunbey İlçesi ' ne bağlı Odaköy ' de ki maden ocağında yaşanan grizu patlaması sonucunda 10 ' dan fazla işçi kardeşimiz yaşamını yitirmiştir . Bu ülke yıllardır bir yağmaya tabi tutuluyor . Yoksul halkın alın teri pahasına kazanılmış değerler özelleştirme adı altında yağmalanıyor . Ancak biz emekçiler yine hep birlikteyiz . Bu oyunu bozmak , bu ülkeyi ucuz emek cenneti olmaktan çıkarmak için yine alanlardayız . Herkese iş güvencesi istiyoruz . Herkese insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz . Eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata geçirilmesini istiyoruz " ifadelerinde bulundu .
Orhan Karakaya , " Bu ülkeyi emekçilerin güvencesiz işlerde ömür tükettiği , işsizliğin sokaklarda hüküm sürdüğü , çalışan yoksullar ülkesi yapmanıza izin vermeyeceğiz . Emekçilerin ortak mücadelesiyle emeğin en önemli değer olduğu , barışın , demokrasinin ve adaletin hüküm sürdüğü bir ülkeyi birlikte yaratacağız " diyerek sözlerine son verdi .