Mersin'de Tekel İşçilerine Destek Eylemi

Mersin'de KESK üyeleri, özlük hakları için Ankara'da eylem yapan Tekel işçilerine destek amacıyla AK Parti il binası önünde oturma eylemi yaptı.

Mersin'de Tekel İşçilerine Destek Eylemi
  Sendika binası önünde toplanarak Hastane Caddesi üzerinden Metropol İş Merkezi yanındaki AK Parti Mersin İl Başkanlığı önüne gelen KESK üyeleri , burada bir süre hükümet aleyhinde slogan attı . Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü Kenan Hazar , Tekel işçilerine seslenerek , " Mücadeleniz mücadelemizdir , çığlığınız çığlığımızdır . Sizler bugüne kadar sergilediğiniz kararlılıkla , gösterdiğiniz dirençle yıllardır bastırılmaya çalışılan umudumuz oldunuz , direnişin simgesi
oldunuz " dedi .
Hükümetin , Tekel işçilerinin taleplerine karşın 4/C uygulamasında inat ettiğini belirten Hazar , " Ancak biz emekten ve demokrasiden yana olan güçler yine hep birlikteyiz . Bu oyunu bozmak , bu ülkeyi ucuz emek cenneti olmaktan çıkarmak için yine alanlardayız . Herkese güvenceli iş istiyoruz . Herkese insanca yaşanacak bir ücret istiyoruz . Eşit işe eşit ücret ilkesinin hayata geçirilmesi için haykırıyoruz " diye konuştu .
Konuşmanın ardından AK Parti önünde yarım saatlik oturma eylemi yapan sendika üyeleri , olaysız olarak dağıldı .