'Manavgat Uluslararası Oryantiring Turnuvası'

Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Manavgat Kaymakamlığı tarafından organize edilen 'Manavgat Uluslararası Oryantiring Turnuvası' ve '3

'Manavgat Uluslararası Oryantiring Turnuvası'
Türkiye Oryantiring Federasyonu ile Manavgat Kaymakamlığı tarafından organize edilen 'Manavgat Uluslararası Oryantiring Turnuvası' ve '3. Kademe Mustafa Karataş Oryantiring Yarışmaları'nın ikinci gününde 11 ülkeden 34 yabancı sporcunun da bulunduğu 400 sporcu Side'de yarıştı.
Manavgat Uluslararası Oryantiring Turnuvası'nın ikinci gününde Dünya Şampiyonası'na da puan veren sürat oryantiringi bay ve bayanlarda İsveç, Norveç, Finlandiya, Almanya, Belarus, Belçika, Estonya, Litvanya, Slovakya, İsviçre'den 34 yabancı sporcu, Türkiye'den ise 45 kulüpten yaklaşık 400 sporcu katıldı. Yarışmalar sonunda büyük erkeklerde Norveçli Anders Tıltnes, büyük bayanlarda ise kardeşi Ida Arnesen Tıltnes birinci olurken Manavgat-Side Turizm İşletmecileri Derneği (TUDER) tarafından 1 hafta tatil ödül kazandılar.
Yarışmalarda büyük erkeklerde Norveçli Morten Saue ikinci, Bjorndanıelsen Ekebe ise üçüncü oldu. Büyük bayanlarda Türkiye Gata Doğa ve İzcilik Kulübü'nden Şengül Üzen ikinciliği, Türkiye İstanbul Oryantring Grubu'ndan Tatiana Kalenderoğlu üçüncülüğü elde etti. TUDER ayrıca bayanlarda ve erkeklerde ikinci ve üçüncülüğü elde eden yabancı sporculara 5'er gün tatil hediye etti.
Side Apollon Tapınağı'nda gerçekleştirilen ödül töreninde, sporculara katılım belgeleri ve ödülleri verildi. Törene Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Türkiye Oryantiring Federasyon Başkanı Mehmet Genç ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belçika Oryantiring Federasyon Başkanı Mark Vanbruggen, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Binbaşı Enver Özkal, İlçe Emniyet Müdürü Alp Er Tunga Gündoğmuş, Manavgat Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Şimşek ve sporcular katıldı.