Kesk'ten 8 Mart Talebi

Sivas'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) tarafından yapılan basın açıklaması ile 8 Mart'ın resmi tatil yapılması istendi.

AK Parti Sivas İl Başkanlığı önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Sivas Şubesi Kadın Sekreteri Belgin Atsak, 8 Mart'ın bir başkaldırı olduğunu belirterek, "Dünyanın her yerinden farklı etnik köken, din, dil, ırk, mezhep, kültür ve sınıflara mensup kadınların siyasi, toplumsal ve ekonomik taleplerini haykırdıkları 100 yılı aşkın süredir devam eden eşitlik, özgürlük, adalet ve barış mücadelelerini kutladıkları bir gündür" dedi.
8 Mart'ın 100. yılında tatil edilmesini istediklerini ifade eden Atsak, "Talebimiz iş yerlerine sıkıştırılmaya ve güvensizliğe karşı mücadeleyi yükseltmek amaçlıdır. Talebimiz cinsiyetçi çalışma alanına müdahale etme amaçlıdır. Talebimiz ekonominin cinsiyetçi kimliğine müdahale etmek amaçlıdır" diye konuştu.
8 Mart'ın resmi tatil yapılması ile ilgili olarak TBMM'de grubu olan siyasi partilerle görüşme talep ettiklerini ifade eden Atsak, "Randevu veren siyasi partilerle görüşmelerimiz olumlu geçmiş olmakla birlikte, iktidar partisinden ve ilgili bakanlıktan randevu alamadığımız gibi herhangi bir geri dönüş de yaşanmadı. İktidar partisindeki kadın milletvekillerini, Kadından Sorumlu Devlet Bakanı'nı kadın sorununu sadece günü kurtarmacı değil, kadın temsiliyetine uygun politikaların gelişiminin önünü açan, güç
katan ve güven veren bir yaklaşımla ele almaya davet ediyoruz" dedi.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.