Ünye'de erikler çiçek açtı, meyveler olgunlaştı

Türkiye'nin bazı bölgeleri yazdan kalma günler yaşarken Ünye'de erik ağaçları çiçek açıp, meyve verdi. Durumu fırsat bilen bal arıları çiçeklerden pol

Türkiye'nin bazı bölgeleri yazdan kalma günler yaşarken Ünye'de erik ağaçları çiçek açıp, meyve verdi. Durumu fırsat bilen bal arıları çiçeklerden polen toplamaya başlarken, erik ağaçları çiçek açıp, meyve verdi.

Bahçesindeki erik ağacı çiçek açan İsa Ergün, aralık ayında çiçek açan meyve ağacını ilk kez gördüğünü, çiçeğin yanında meyvelerin olgunlaşmasının çok şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Erik ağacının çiçek açıp meyve vermesini pek hayra yormayan İsa Ergün, "Havalar çok güzel gidiyor. Hatta gördüğünüz gibi erik ağaçları çiçek açıp, erik vermeye başladı. Ama fındık bölgesi olan Karadeniz için kışın gecikmesi ya da olmaması üreticileri olumsuz etkileme ihtimali yüksek. Çünkü kışın topraktaki mikroplar kırılır, toprak su ihtiyacını giderir, bitkiler uyur, yani kendini dinlendirir. Böyle giderse bunlar olmayacak ve dolayısı ile fındıktaki verim miktarı azalacak. Uzmanlar bu işi 'küresel ısınma' diye yorumluyor. Böyle giderse durum pek hayra alamet değil. Hepimize dua etmek düşüyor." diye konuştu.

Ergün, ayrıca, çiçek açıp erik vermeye başlayan bu ağaçlardan bir ay içerisinde eriklerin toplanabileceğini ifade etti. Erik ağacında çiçek ve meyveleri görünce şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar ise cep telefonu ile ağacın fotoğrafını çekti.