Rona Yırcalı'ya 'Örnek Kıdemli Vatandaş' ödülü

Yaşlılık Platformu ve Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından verilen 2010 Yılı Örnek Kıdemli Vatandaş ödülleri sahiplerini buldu. Dünya Odalar F

Yaşlılık Platformu ve Yaşlılık Konseyi Derneği (TÜRYAK) tarafından verilen 2010 Yılı Örnek Kıdemli Vatandaş ödülleri sahiplerini buldu. Dünya Odalar Federasyonu, DEİK İcra Kurulu ve Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu başkanlıklarını yürüten Rona Yırcalı, "Örnek Kıdemli Vatandaş" ödülüne layık görüldü. Yırcalı, ödülünü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın elinden aldı.

Türkiye'nin yaşlılık konusunda ortak sesi olmak amacıyla kurulan TÜRYAK tarafından verilen Örnek Kıdemli Vatandaş ödüllerinin töreni, İstanbul Hilton Oteli'nde düzenlendi. Çok sayıda davetlinin bulunduğu törene Devlet bakanları Mehmet Aydın ve Selma Aliye Kavaf da katıldı. Rona Yırcalı ile birlikte Müjdat Gezen, Süleyman Seba, Aydın Boysan, Ayşen Özyeğin, Fuat Sezgin, Beyti Güler, Örsçelik Balkan ve Yücel Kanpolat, ödüle layık görüldü.

TÜRYAK, meslek hayatında üstün başarı göstermiş, uluslararası saygınlığa sahip, sosyal konulara duyarlı, lider ve toplumun takdirini kazanmış 60 yaş üstü kişilere, 2007 yılından bu yana "Örnek Kıdemli Vatandaşlık" ödülü veriyor. Geçen yılki ödülleri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Erol Günaydın, Suna Kan, İnan Kıraç, Ali Şen, Turgay Şeren, Hayrettin Karaca ve Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş almıştı.