Yüksekova Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası yapıldı (Özel)

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde Tekerlekli sandalye basketbol turnuvası yapıldı. Turnuvaya 4 takım katıldı. Asker ve vatandaş tribünde beraber turnuva

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde Tekerlekli sandalye basketbol turnuvası yapıldı. Turnuvaya 4 takım katıldı. Asker ve vatandaş tribünde beraber turnuvayı seyretti.

Engeliler haftası münasebeti ile bölgede ilk kez Yüksekova'da düzenlenen " tekerlekli sandalye basketbol" turnuvasında 4 takım yarıştı. Turnuvaya Van, Hakkâri, Gaziantep ve Yüksekova engeliler takımı katıldı. İlk maçı Hakkâri ile yapan Yüksekova 38-24 alarak finale yükseldi. Van ekibi Antep ekibini 74-35 farklı yenerek finale yükselen ikinci takım oldu.

Yüksekova ilçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yüksekova Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Yüksekova Kız Teknik ve Meslek Lisesi ve Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nin ortaklaşa organize ettiği turnuvada engeliler hem eğlendi hem de eğlendirdi.

Yüksekova Spor Salonu'nda yapılan turnuvaya Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, İlçe Milli Eğitim Müdür'ü Adem Özmen, Topçu Albaylar Erol Özkan ve Can Özkıran, İlçe Jandarma Komutanı Turan Bilican, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yüksekova'da yapılan engeliler turnuvasında ilk kez asker ve vatandaş tribünde beraber turnuvayı seyretti. Turnuvaya ilçe kaymakamı ile gelen askeri heyet spor salonunda vatandaşlara ayrılmış tribünde oturup maçı seyretti.

Tekerlekli sandalye basketbol turnuvasını organize eden Yüksekova Engeliler Kulübü Teknik Direktörü Şevket Erdoğan yaptığı açıklamada bölgede ilk kez Yüksekova'da yaptıkları tekerlekli sandalye turnuvasına Van, Hakkâri, Gaziantep ve Yüksekova'da kurulan engeliler tekerlekli basket bol takımlarının katıldığını söyledi. Erdoğan, "Turnuvamızın amacı engellilerimize engellerini unutturup farkındalık ilkesini benimsetmek. Engellilerin de hayatımızın bir parçası olduğunu göstermek adına yapılan bir organizasyondu." dedi.

Organizatör okul müdürlerinden Zeynep Erdoğan ise engellilerin hayatta değerli olduklarını göstermek, sadece bir haftaya mahsus olduğunu değil her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek için böyle bir turnuva yaptıklarını söyledi.