Yolsuzluk operasyonunda 17 kişi adliyeye sevk edildi

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünün dün başlattığı Kırşehir Belediyesi eski yönetimde yolsuzluk ve devleti dolandırdığı iddia edilen kişilere yönelik operas

Kırşehir Emniyet Müdürlüğünün dün başlattığı Kırşehir Belediyesi eski yönetimde yolsuzluk ve devleti dolandırdığı iddia edilen kişilere yönelik operasyonda sorgulamaları biten 17 kişi adliyeye sevk edildi.

Kırşehir Belediye eski Başkanı Halim Çakır ve dönemin birim müdürlerinin de aralarından bulunduğu 30 kişilik gruptan ilk olarak çağrılan 17 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri alınan adliye önünde gergin anlar yaşandı.

17 kişinin yanı sıra dönemin belediye başkanı olan Halim Çakır sorguda kalp spazmı geçirdiği için adliyeye sevk edilmezken, sorguları devam eden diğer şahısların daha sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Öte yandan dün bu kişilere yönelik belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve sahte fatura vererek devleti dolandırdığı iddiasıyla aralarında eski Belediye Başkanı Halim Çakır, yardımcıları B.B., Ş.E. ve belediye başkanının yeğeni M.Ç. ile birçok birim müdürünün de bulunduğu 30 kişi gözaltına alınmıştı