Sinop'ta Obeziteyle Mücadele Çalışmaları

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Obezite İle Mücadele ve Kontrol Programı' kapsamında Sinop'ta kurulan 'Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu' İl Sağlık Müdürü Dr

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Obezite İle Mücadele ve Kontrol Programı' kapsamında Sinop'ta kurulan 'Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu' İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre başkanlığında toplandı.
İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen programda obezite ile mücadelede önemli bir savaş programı hazırlandığını belirten Dr. Mustafa Cem Güre, gelecek 6 aylık süreçte ilde bulunan okul öncesi ve ilköğretim okullarında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Dr. Güre, "Kahvaltı ve sütün önemi, ortaöğretim kurumlarında eğitimlere ağırlık verilmesi, obez olduğu tespit edilen öğrencilerin takibinin diyetisyen aracılığıyla yapılması, okulların kantinlerinde gazlı içecek ve cipslerin satılmamasının teşvik edilmesi, mevsimsel meyvelerin bulunmasının sağlanması, öğrencilerimizin fiziksel aktivite imkânlarının artırılması yönünde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Obez olanların diyetisyen aracılığıyla takip edilmesi, belediyelerin halkımızın yararlanabileceği fiziksel aktivite alanları kurması ve çoğaltması, yürüyüş ve bisiklet parkurları oluşturulması, obezite konulu halk eğitimlerine karar verilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğü diyetisyenler aracılığıyla obez (şişman) olduklarını düşünen vatandaşlarımızın takibini yapmaya hazırdır. Yeter ki bireyler, diyetisyenlere başvursunlar. 'Biz varız' desinler" diye konuştu.