Sayıştay yasası Meclis'ten geçti

Ak Parti Grup başkanvekillerinin verdiği yasa teklifi dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Görüşmeler ...


Ak Parti Grup başkanvekillerinin verdiği yasa teklifi dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Görüşmeler sırasında Sayıştay'ın 1960 ve 1970'li yıllara ait 73 tezkeresi de güncelliğini yitirdiği gerekçesiyle gündemden kaldırıldı. Yasayla getirilen bazı düzenlemeler özetle şöyle:
-  Sayıştay TBMM Başkanlık Divanı tarafından görevlendirilecek denetim elemanlarınca denetlenecek. Sayıştay, 1 Ağustos-5 Eylül arasında çalışmayacak. 
-  Sayıştay, kamu idareleri, sosyal güvenlik kurumları ve mahalli idareleri denetleyerek, denetim sonuçlarını TBMM'ye rapor edecek.
Yarım aylık ödenecek
-  Kamu idareleri tarafından yapılan her türlü iç ve dış borçlanma, borç verilmesi, hibeler, Hazine garanti ve alacakları, nakit yönetimi ve bunlarla ilgili konular; tüm kaynak aktarım ve kullanımları ile AB fonları dahil yurt içi ve dışından sağlanan diğer kaynak ve fonların kullanımı; tüm kamu hesapları Sayıştay denetimine tabi olacak.
-  Hesabını zamanında vermeyen sorumlular ile Sayıştay denetimine giren kamu idareleri görevlilerinden, denetleme ve yargılama sırasında istenilen her çeşit bilgi, belge ve defterleri vermeyen ve denetlemeyi güçleştirenlere, belgeleri teslim edinceye kadar yarım aylık ödenecek.