Koreli Vali Savaşın Kahramanlarıyla Buluştu

Bursa ile Güney Kore'nin 3. büyük şehri olan Gyeongsangbuk-Do'nun Vali Vekili Kong Weon Sik, Kore Savaşı'nda ülkelerini korumak için gelen gazilerle yemekte buluştu.

Koreli Vali Savaşın Kahramanlarıyla Buluştu
Bursa Valiliği ve Gyeongsangbuk-Do arasındaki stratejik ortaklık zaptının imzalanmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi'ni ziyaret etti. Ardından Kore gazileri onuruna Altınceylan'da yemek veren Gyeongsangbuk-Do Vali Vekili Kong Weon Sik, gazilerle tek tek ilgilendi. Yemekten önce konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, ortaklık sözleşmesinin imzalanmasıyla her iki bölgenin eğitim, bilim ve ekonomi başta olmak üzere birçok alanda iş bilirliği yapacaklarını kaydetti.
60 yıldır Türkiye ve Güney Kore arasındaki dostluğun daha da devam edeceğine inandığını belirten Harput, "Güney Kore ile Türkiye arasıdaki dostluk ve iyi lişkilerin daha da artacağına inanıyoruz. İki ülke halkları sevgi ve güvene dayalı dostluklarını sürdürecektir. Dünyada ülkeler arasındaki dostluklar çok önemlidir. Dostların ilişkilerini perçinlemesi büyük anlam arz ediyor. Protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Gyeongsangbuk-Do'nun Vali Vekili Kong Weon Sik, Bursa'nın kendileri için farklı bir önem arz ettiğini belirterek, "Bizim ilişkilerimiz her zaman artarak devam edecektir. Bursa'da çok sayıda Güney Kore firması var. Kore firmalarına destek verin. Onların sizin desteklerinize ihtiyacı var" diye konuştu.
Yemeğin ardından Weon Sik, gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.