AK Partili Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu'ndan vaatlerini yerine getirmesini istedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Baş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu dönemde verdiği vaatlerini yerine getirmesini istedi. Tanrıverdi, Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı adayı olduğunda "fakirlere vermeyi vaadettiği 600 TL maaşı vermesini istedi.

Partisinin Eskişehir yerel yönetimler toplantısına katılan Tanrıverdi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin 8 yıllık iktidarı döneminde Türkiye'nin yerel yönetimler alanında önemli gelişmeler yaşadığını dile getiren Tanrıverdi, "Yerel yönetimlerin sorunlarını çözmek ve belediyelere yeni ufuklar kazandırmak istiyoruz." dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz yerel yönetim seçimlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu hatırlatan Tanrıverdi, "O zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için bir sürü vaatlerde bulundu. Bunlardan en önemlisi şehirde yaşayan bütün yoksullara 600 TL maaş bağlayacaktı. Bunu hepimiz duyduk. Şimdi Sayın Kılıçdaoğrulu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olamadı ama geldi partisinin Genel Başkanı oldu. Bu vaadini yerine getirmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Artık CHP Genel Başkanı olarak Kılıçdaroğlu'nun partisinin Büyükşehir Belediye Başkanına ile il belediye başkanlarına talimat vererek verdiği bu sözlerin yerine getirilmesini istemesi gerektiğini belirten Tanrıverdi şöyle devam etti:

"Şimdi kalkıp desinler ki; (biz bunu yapabiliriz. Seçim vaadi olarak ta İstanbul'da ortaya koymuştum. Dolayısıyla bu uygulamayı öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığında başlatalım.Eğer yoksul ve imkansız insanlara 600 TL maaş bağlayabiliyorsanız, işte elinizde partinizin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı var, İl Belediye Başkanlığı var, İlçe Belediye Başkanlığı var. Ama pilot olarak gelin bir belediyeden bunu tercih edin. Bizim aklımıza gelen İzmir'dir. Bu tercihinizi yapın. Bu vaadinizi gerçekleştirin."

Tanrıverdi, bundan böyle belediyelerin kafalarına göre işçi çıkarımı veya alımı yapamayacağını ve bunun için çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi. Belediyelerdeki norm fazlası çalışanların bundan böyle İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine kaydırılacağını dile getiren Tanrıverdi, "Bunun için illerde 6 kişilik bir komisyon kurulduktan sonra ^belediyelerdeki fazla çalışanların tespiti yapılacak ve gerekli yerlere gönderilmesi sağlanacak. İşçi fazlalığı belirtip nakil yaptıran belediyeler 5 yıl boyunca işçi alamayacak. Yani, bundan böyle işçiler norm fazlası olarak gönderilip, yerine işçi alımı olmayacak." şeklinde konuştu.