AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ: 3 general hukukun gereği olarak açığa alınmıştır

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, " Yasa gereği YAŞ'ta terfi etmeyen kişi eğer bekleme süresi de dolmuşsa terfi edememiş

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, " Yasa gereği YAŞ'ta terfi etmeyen kişi eğer bekleme süresi de dolmuşsa terfi edememişse kanun gereği otomatik olarak emekli edilir, emekli edilmedi. Hükumet bu konuda hassasiyetini gösterdi, emekli edilmesini bekledi, emekli edilmeyince de yasanın verdiği yetkiyi kullandı. Yasa, hakkında ağır cezayı gerektiren bir suç olursa bakanlar bu kişileri görevden alabilirler diyor." dedi.

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen il istişare kurul toplantısına katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada ülke ve Yozgat gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu.

3 generalin hukukun gereği olarak açığa alındığını ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu: " Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları sırasında terfileri yönünde bir karar çıkmadı. Yasa gereği YAŞ'ta terfi etmeyen kişi eğer bekleme süresi de dolmuşsa terfi edememişse kanun gereği otomatik olarak emekli edilir, emekli edilmedi. Hükümet bu konuda hassasiyetini gösterdi, emekli edilmesini bekledi, emekli edilmeyince de yasanın verdiği yetkiyi kullandı. Yasa, hakkında ağır cezayı gerektiren bir suç olursa bakanlar bu kişileri görevden alabilirler diyor. Bu 3 generalle ilgili bir suç soruşturması var mı var. Ağır cezayı gerektiriyor mu gerektiriyor. Öyleyse bakan takdir hakkını kullanabilir mi kullandı. Yargıya gitti Askeri Yüksek İdari Mahkemesi de kararı doğruladı. Hükümet doğru yapmıştır dedi ve yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Ama sayın Bahçeli oradan bağırıyor, siyaseti bağırmak zanneden bir anlayışı temsil ettiği için ben onu da normal karşılıyorum. Bağırıyor, bunun arkasında hukuk varsa itirazım yok, başka şey varsa itirazım var diyor. Yani kendi dedikleri gibi karar verildiği zaman hukuk var diyor, başka türlü karar verildiği zaman başka şey söylüyor ve silahlı kuvvetlerini yıpratmakla hükumeti yıkarım diyor. Bizim anlayışımızda Türk Silahlı Kuvvetleri, Peygamber ocağıdır, biz oraya öyle bakar ve öyle inanırız. Suç işleyenler kanunsuz işlere karışanı himaye etmek silahlı kuvvetlerini yıpratır. Suç işleyenleri, kanunsuz işlere karışanları ve yönde iddiaları olanlarla ilgili kanunların, hukukun verdiği yetkiyi kullanmak silahlı kuvvetleri yıpratmak değil aksine bunların yıpranmasına mani olmaktır. Düdük sesi duyunca esas duruşa geçmeyi marifet ve siyaset zannedenlerin bu idareyi anlamaları mümkün değildir, zaten bizde anlamalarını beklemiyoruz."

Seçimlerin yaklaşmasıyla AK Parti'yi yenemeyenlerin seçimlerde ittifak arayışına girdiğini söyleyen Bozdağ, "Seçimlerin konuşulmaya başlamasıyla birlikte , ittifak tartışmaları ortaya çıktı. Kimileri CHP ile BDP'nin ittifakını konuşuyor, bu ittifak arayışlarının altında AK Partinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüyüşünü engelleme iradesini ve yenme düşüncesi yatıyor. Kaçı biri araya gelirse gelsin bu millet buna müsaade etmez. Boş yere uğraşmayın, bunlar yenilmeye doymayan pehlivanlar gibi, bakıyorlar ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yenemiyorlar. O zaman elinden sen tut ayağından ben tutayım beraber yeneyim gayreti içindeler. Bizi yenemezler çünkü biz milletle beraber yürüyoruz." diye konuştu.

"BU AMERİKA İÇİN BÜYÜK BİR ACZİYETTİR"

Wikileaks'ın yayınladığı belgelere de değinen Bozdağ, şöyle devam etti: Son günlerde Wikileak'in ilgili iftiraları kamuoyunda konuşuluyor, Amerika'nın Türkiye'deki ve dünyanın değişik yerlerindeki büyükelçilerindeki görevlilerin gönderdiği notlardan oluşan bir takım kağıt parçasında yer alan iftiralar bir internet sayfasından dünyaya yayılıyor. Bu Amerika için büyük bir acziyettir. Bir ülke kendisi için en mahrem bilgilerini korumayacak, kendi güvenliği için en önemli bilgileri muhafaza edemeyecek, kendi iç ve dış politikalarını etkileyecek konuları muhafaza etmede zafiyeti ortaya koyacak, bu olacak bir iş değildir. Bizim içerideki muhalefete baktığımız zaman orası da ayrı bir dert. Sayın Kılıçdaroğlu hemen iftiralara sarılıyor. Bu iftiralardan yola çıkarak, bu iftiraları dile getirenlerle beraber AK Parti hükumetini ve başbakanı yıpratmak için bu iftiralara hakikat gibi sarılıyorlar. Bu millet AK Parti kadrolarına sahip çıktı, dışarıdan da vursalar, içeriden de vursalar bu kadro milletle beraber yürüdüğü sürece bu kadroya kimse zarar veremeyecektir."