Adalet Bakanı Ergin, Abd Adalet Bakanı Holder İle Bir Araya Geldi

ABD'de temaslarda bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ABD Adalet Bakanı Eric Holder ile bir araya geldi

ABD'de temaslarda bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ABD Adalet Bakanı Eric Holder ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından kendisini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergin, iki ülke arasında var olan adli işbirliği anlaşmalarının kapsamlı bir şekilde masaya yatırıldığı görüşmede WikiLeaks konusunun spesifik olarak ele alınmadığını söyledi.
ABD Adalet Bakanı Eric Holder ile görüşmesini değerlendiren Ergin, "Türkiye ve Amerika arasında var olan adli işbirliği anlaşmalarını gözden geçirdik ve iyi işleyen, ağır işleyen aksayan boyutlar varsa bunları değerlendirdik. Özellikle mekanizmaların daha sağlıklı işlemesi daha kısa sürede netice alma noktasında yeni bir gayret ortaya koymanın gerekliliğine işaret ettik. Muhatabımız Bakan da aynı duyguları paylaştı. Ocak ya da Şubat ayı içerisinde her iki bakanlığın yetkilileri bir araya gelerek mevcut
mekanizmaları daha seri hale getirecek tedbirler noktasında çalışacak. Son derece verimli olduğunu düşünüyoruz. Şu ana kadar var olan adli işbirliğinin daha da ileriye taşınması sonucunu doğuracak umarım bu temaslar" diye konuştu.
Görüşmede WikiLeaks konusunun gündeme gelip gelmediği konusunda kendisine sorulan bir soru üzerine ise Ergin, "Spesifik bu tür konulara girilmedi. Genellikle Adalet Bakanlıkları arasında var olan işbirliği anlaşmalarının uygulamaları özellikle geniş şekilde konuşuldu. Bu çerçevede değerlendirme yapıldı. Amerikan Adalet Bakanı bizi çok sıcak karşıladı ve bütün alanlarda sonuna kadar her türlü işbirliğine açık olduğunu beyan etti ve bununla ilgili somut adımlar atma noktasında çok istekli gördük
kendilerini" dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Washington temasları çerçevesinde yaptığı görüşmeler neticesinde iyi bir çalışma dönemi olacağını düşündüğünü kaydetti.