Bdp'nin İki Dil Projesi'ne Mhp'den Tepki

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'in "iki dillilik projesi" hakkında yaptığı açıklamalara Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı Dr

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'in "iki dillilik projesi" hakkında yaptığı açıklamalara Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu tepki göstererek, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu söyledi.
Partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ilçe başkanları toplantısında BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın iki dillilik projesine ilişkin yaptığı açıklamaların sorulmasına üzerine konuşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, dünyanın hiçbir ülkesinde bu tür şeylere izin verilmeyeceğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinin Türkçe olduğunu söyledi. Vahapoğlu, "İspanya'da, İsviçre'de görebilirsiniz oralarda eyaletler var. Örneğin Şırnak, o şehirde hangi dil konuşuluyorsa
onu yazalım, esnaf tabelalarına onu yazsın. Belli bir bölgede devlet otoritesi kalmamış derken boşuna söylemiyorum. 'Sağlık kurultayı kuracağım' diyor. 'Şehir meclisleri oluşturduk' diyor. Bugün BDP'nin başındaki şahıs, vakti zamanında Zeli kampında eğitim gören bir insandır. Türkiye'nin nereye gittiğini insanlarımız kapısı çalınmadan farkına varmak zorunda. İki dillilik demek Türkiye'nin artık çatırdamasının sonuna, kopma noktasına geldiği demektir. Buna MHP'nin izin vermesi mümkün değildir" dedi.
Kırmanç ağzını konuşan insanların kardeşi olduğunu dile getiren Vahapoğlu, "Bu tür tartışmaların başladığı dönemde 'Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat' diye miting düzenledik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanların tamamı öz kardeşimiz, ayrı görmüyoruz. II. Mahmut'un dediği gibi, 'Ben tebamın Hristiyanını kilisede, Musevisini Havrada, Müslaman'ını camide fark ederim. Onun dışında hepsi benim en kavi evladım' bizde aynı şekilde. Bu insanlar bizim vatandaşımız komşumuzdur bu toprağın insanıdır.
Belli bir grup tarafından özellikle dil kullanılmak suretiyle AK Parti'nin verdiği tavizler sonucunda belirli bir gurubun Türkiye'yi bölmesine MHP izin vermeyecektir. Allah o günleri göstermesin. MHP her türlü tepki tavrı gösterecek güçtedir" diye konuştu.