Bebeklerini De Uyuşturucuya Alet Ediyorlar Konya

Konya polisinin sokak satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen zanlılar, yakalanmamak ve dikkat çekmemek için uyuşturucuyu bebeklerinin kundağına ve çocuklarının üzerlerine saklıyorlar.

Konya polisinin sokak satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen zanlılar, yakalanmamak ve dikkat çekmemek için uyuşturucuyu bebeklerinin kundağına ve çocuklarının üzerlerine saklıyorlar.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen birçok kişiyi bugüne kadar suçüstü yakaladı.     
Önceki yıllara oranla eroinin de girmeye başladığı kentte ekipler, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.
Genelde uyuşturucu tacirlerinin örgütlenmesine fırsat vermeden düzenlenen operasyonların çoğu, sokak satıcılarına yönelik yapılıyor.
Uyuşturucu ticaretini meslek haline getiren ve organize şekilde çalışan zanlılar, aynı suçtan birçok kez yakalanmış olsalar da her defasında insanları zehirlemekten vazgeçmiyor.
Yakalanmamak için dikkat çekmemeye çalışan ve her yöntemi deneyen zanlıların izledikleri yollar ise insanların içini sızlatıyor.

-BEBEKLERİ BİLE KULLANIYORLAR-

Bu yıl yakalanan zanlıların izlediği yollar ve polisin gözünden kaçmayan ayrıntılardan bazıları şöyle:
Polis, merkez Karatay ilçesindeki bir mahalleye 10 Ekim'de düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, 12'si kadın 19 kişiyi gözaltına aldı. Zanlı kadınların torbalarda bulunan gramlar halindeki uyuşturucuyu bebeklerin kundakları ile çocukların üzerinde sakladığı öne sürüldü. Adliyeye sevk edilen 19 zanlıdan 16'sı tutuklandı. 
Merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle'de A.Ü. (35) ve karısı E.Ü. (35) uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 13 Mart'ta yakalandı.
A.Ü. ve E.Ü'nün evine operasyon düzenleyen ekipler, zanlıların yakalanacaklarını anlayınca 15 paket eroin, 1 paket esrar ve 5 ecstacy hapı 5 yaşındaki oğulları E.K'nin cebine sakladığını belirledi.
Mahmuriye Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alınan Ö.İ'nin de evinin yatak odasındaki yeni doğan bebeğine ait yastıkta uyuşturucu bulundu.

-DİNİ KİTAPLARI KULLANIYORLAR, ENGELLİ GİBİ DAVRANIYORLAR-

Adana'dan trenle Konya'daki sokak satıcılarına 1,5 kilogram esrar getiren U.K. (23) 13 Ocak'ta yakalandı. U.K'nın dini kitap satışı yapar gibi davrandığı belirlendi.
11 Şubat'ta 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Özellikle maddi durumu iyi olmayan kişileri kurye olarak kullanan ve Adana'da pazarcılık yapan örgüt elebaşı S.K'nın farklı pazarlarda meyve sattığı öğrenildi. Ancak görüşmelerinde sürekli müşterilere 'lahana' gönderdiğini belirten S.K'nın pazarlarda lahana satmadığı, uyuşturucuyu 'lahana' olarak adlandırdığı ortaya çıktı. 
Yeni Mahalle'de 27 Mart'ta engelli gibi davranarak kullandığı tekerlekli sandalyede uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen H.H.(35) yakalandı.
Tekerlekli sandalyeye gizlediği uyuşturucuyu sokak satıcılarına dağıttığı iddia edilen H.H'nin kullandığı sandalyeye gizlenmiş satışa hazır 40 paket esrar ele geçirildi.
13 Nisan'da sokak satıcılarına yönelik düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında Adliyeye sevk edilen 2'si kadın 11 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Zanlılardan bazılarının taksi şoförü gibi davranarak müşterilere uyuşturucu götürdüğü tespit edildi.
Konya'da beş aylık hamile H.S'yi yanlarında bulundurarak kendilerine aile görünümü vermeye çalışıp, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen biri kadın, 3 zanlı 16 Ağustos'ta tutuklandı. 5 bin adet ectasy ve captagon hap ele geçirilen operasyonda, uyuşturucu hapların bir kısmı da H.S'nin üzerinde çıktığı belirlendi.
12.12.2010 12:54:43