Raylı Sisteme Otobüslü Destek

Samsun'da raylı sistemin hayata geçmesinden sonra son istasyon ile üniversite arasında yolcuların taşıması için alınan 15 otobüsten 7'si Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.

Raylı Sisteme Otobüslü Destek
Büyükşehir Belediyesi, Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar'ın "Kent 290 LF" tipi otobüslerinden tanesi 165 bin euroya toplam 15 adet sipariş etti. Otobüslerden 7'sinin gelmesi dolayısıyla Samsun-Ankara yolu 5. km'de bulunan Otokar önünde tören düzenlendi. Törende, raylı sistemin son istasyonu ile üniversite arasında yolcularını ücretsiz olarak taşıyacak olan otobüslerden 7 tanesi Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.
İlk etapta 7 tanesi gelen otobüslerin teslim törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun'un ulaşım alt yapısı son 3 aydır raylı sisteme kavuştuktan sonra hızla yenileniyor. Hızla yeni bir düzenlemeye dönük dönüşümler gerçekleşiyor. Üniversite ile son istasyon arasındaki ulaşımı raylı sistemi üniversiteye kadar çıkartamadığımız için hemen hemen trenlerle aynı konfora sahip araçlarla yukarıya çıkartıyorduk. Halk Otobüsleri İşletmesi'nin otobüsleri ile raylı sistemi işletmeye aldığımız günden bu yana üniversiteye çıkacak olan yolcularımızı taşıyordu. Bu geçici çözümü kalıcı çözüm haline getirdik. 15 tane Otokar marka 12 metrelik son derece konforlu otobüslerle yolcularımız son istasyondan üniversiteye kadar raylı sistem için aldığı biletle çıkabilecek. Bu otobüslerimizin işletmesini büyük ihtimalle Halk Otobüsleri İşletmesi yapacak" dedi.
Yeni değişim ve dönüşümlerin alışılmıştan vazgeçmenin verdiği güçlükle sıkıntılı olduğunu ifade eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Dünyanın en gelişmiş şehrinin halkı nelere sahipse, Samsun halkının da bunlara sahip olması için çaba sarf ediyoruz. Bizim içimize dert edindiğimiz olay, vatandaşların hayatını iyileştirmek. Bu iyileşme esnasında yapısal bir takım dönüşümler oluyor. Bu dönüşümler de bazı kesimlerin daha önce kurmuş oldukları düzenlerle ilgili konularda yapısal bir takım değişim ve dönüşümleri mecbur hale getiriyor. Bu da onları rahatsız edebiliyor. Bunlar dönemsel şeylerdir, hallolacaktır. Hiçbir şey iyiden kötüye doğru döndürülemez. Bizler bugün için en iyi dediğimiz bunların da daha iyileri olacak. Belki 10 sene sonra raylı sistemin son istasyonundan yukarıya doğru raylı sistemin treninin açılışını yapacağız. Belki 2 sene sonra Belediyeevleri'ne bağlanacak olan trenin açılışını yapacağız. Belki 10 sene sonra Liman Kaşağı'ndan eski otogara kadar bir metro inşaatının temelini atacağız. Bütün çabamız bu görevlerin bizde olduğu sürece insanlığa daha faydalı olabilmek. Sıkıntılar yaşanacak, keşke sıkıntıları yaşamadan geçebilsek bunları. Bu değişim ve dönüşümler böyle alışılmıştan vazgeçmenin verdiği güçlükle sıkıntılı olabiliyor" diye konuştu.
Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı'ya otobüsler hakkında bilgi verdi.