Edremit'te Öğretmen Ve Velilere Seminer

Balıkesir'in Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Edremit Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve merkezi Ankara'da olan, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği işbirliğinde, Edremit Belediyesi'nin de desteği ile "Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Semineri" düzenlendi

Balıkesir'in Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Edremit Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve merkezi Ankara'da olan, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği işbirliğinde, Edremit Belediyesi'nin de desteği ile "Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Semineri" düzenlendi.
3 gün ve 5 oturum halinde düzenlenen seminerin ilk gününde Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Nezih Çıngır tarafından Şehit Öğretmenler İlköğretim Okulu'nda rehber öğretmenleri, yeni çalışmalar hakkında bilgilendirerek, alınacak tedbirler ve eğitim aşamasında nelerin yapılabileceği anlattı.
Seminerin 2. Günü Abidin Pakmaya Anadolu Lisesi'nde, ilköğretim birinci kademe öğretmenlerine ve branş öğretmenlerine iki ayrı oturum halinde "Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü" konusunda bilgilendirildiler. Edremit Belediyesi'ne katkılarından dolayı teşekkür eden Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Çelebi, "Özel Eğitim, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri hakkında seminerlerinin devam edecek olup amacımız öğretmenlerin kendilerini yenilemelerini sağlamaktır. Bu tür sorunları olan bireylerin ve ailelerinin okullarının rehberlik servisinden destek alabilecekleri gibi rehberlik ve araştırma merkezine de başvurabilirler" dedi.
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite ve Özel Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı H.Nezih Çıngır, "Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, bireyin yaşına ve gelişim düzeyine uygun olmayan aşırı hareketlilik, istekleri erteleyememe ve dikkat sorunları ile kendini gösteren bir bozukluktur" dedi.