Sp'li Üçüncüoğlu İstifaları Değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, "Yaşanan istifaları ikbal peşinde olan kardeşlerimizin ayağının bir anlak kayması olarak görüyoruz" dedi.

Sp'li Üçüncüoğlu İstifaları Değerlendirdi
SP Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, mahkemenin verdiği kayyum kararı ardından eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un istifasıyla başlayan süreci değerlendirdi. Üçüncüoğlu açıklamasında Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'a olan sadakatlerinin daha arttığını belirterek, gemiyi asla terk etmeyeceklerini söyledi. Bundan sonraki dönemde Milli Görüş anlayışının daha da şahlanacağını kaydeden Üçüncüoğlu, "Mensubu bulunduğumuz Milli Görüş hareketinin 40 yıllık hizmet dolu yaşamı içinde 4 defa partilerimiz kapatıldı. Siyasi yasaklı dönemlerimiz oldu. Bu 40 yıllık süre içinde ilk başta ne dediysek halen aynı iddia ve tezimizin arkasındayız. Oda 'Hakkı üstün tutma' prensibimizdir. Zaman içinde MC hükümetleri dönemlerinde Mili Görüş çıraklık dönemini, Refah-Yol iktidarı döneminde kalfalık dönemini, Saadet Partisi döneminde ise inşallah 3. şahlanış dönemimizde ustalığımızı ortaya koyacağız. Biz Sinop Saadet Partisi mensupları olarak 40 yıllık çınarı asla terk etmedik. Eğer böyle bir ayrılığa, savrulmaya kapılsaydık 40 yıllık mücadelemizin hiç anlamı olmaz, boşa kürek çekmiş olurduk. Küresel ırkçı Emperyalizmin bütün dünyayı sermaye hareketleriyle kuşattığı, ekonomik krizlerle inlettiği dönemde, yeni bir medeniyet inşa etmek, toplumumuzu, kültürel, sosyal ve ekonomik yönden diğer uluslara da örnek olacak yeni bir medeniyet projemizi en kısa sürede hayata geçirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
Küresel kapitalizmin Milli Görüş anlayışını kendine en büyük tehdit olarak gördüğünü belirten SP İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, "Küresel kapitalizmin ölüm vuruşunu yapmak için, kendine rakip ve tehlike olarak gördüğü Milli Görüş'e ve onun değişmez lideri Necmettin Erbakan'a olan sadakatimiz ve bağlılığımız bir o kadar artmıştır. Bu son ayrılığı maalesef ikbal peşinde olan kardeşlerimizin ayağının bir anlık kayması olarak görüyor, İnşallah hatalarından döner ve 40 yıllık Milli Görüş çınarının dalları altındaki onurlu yerlerini alırlar" diye konuştu.