Esenyurt'ta doğalgaz sızıntısı mahalle boşalttı

Esenyurtta'ta yol çalışması yapan belediye ekiplerine bağlı bir kepçe, kazı yaptığı sırada doğalgaz borusunu patlattı. Olayda bir işçi yaralanırken, o

Esenyurtta'ta yol çalışması yapan belediye ekiplerine bağlı bir kepçe, kazı yaptığı sırada doğalgaz borusunu patlattı. Olayda bir işçi yaralanırken, olay yerine gelen İGDAŞ ve polis ekipleri yoğun doğalgaz kaçağı nedeniyle mahalleyi kısmen boşalttı.

Olay, saat 15:00'da Esenyurt Örnek Mahallesi 1533b Sokak'ta meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, sokak içinde yol çalışması yapan Esenyurt Belediyesi'ne bağlı ekipler, kazı sırasında yanlışlıkla doğalgaz borusunu patlattı. Kazı anında olay yerindeki Cemal Sever isimli bir işçi ayağı kayarak açılan çukura düşerek yaralandı. Doğalgaz borusunun patlamasının ardından olay yerine gelen güvenlik ekipleri, patlamaya ve herhangi bir zehirlenmeye karşı mahalleyi boşalttı. Polis ekipleri zaman zaman araçtan yaptıkları anonsla çocukların ve kadınların olay yerine girmemesi için uyardı. Patlayan doğalgaz borusunun bulunduğu sokağa bağlı bütün sokakları kapatan polis, evlerinde bulunan vatandaşları da uyararak dışarı çıkardı.

Yaklaşık 1 saat boyunca güvenlik şeridinin dışında bekleyen mahalle sakinleri, doğalgaz borusunun tamir edilmesinin ardından evlerine girdi.