Esenyurt'ta Doğalgaz Borusu Patladı, Tehlike Nedeniyle 3 Sokak Tamamen Boşaltıldı

Esenyurt'ta, göçük altında kalan işçiyi kurtarmak için çalışma yapan kepçe, doğalgaz borusunu patlatınca büyük panik yaşandı

Esenyurt'ta, göçük altında kalan işçiyi kurtarmak için çalışma yapan kepçe, doğalgaz borusunu patlatınca büyük panik yaşandı. Tedbir amacıyla 3 sokak tamamen boşaltılırken, panik yaşayan vatandaşlar polisin "tehlike bitti" anonsuyla evlerine geri döndü.
Alınan bilgiye göre; Esenyurt Örnek Mahallesi 1533 Sokak'taki kazı çalışması sırasında göçük meydana geldi. Bir işçi kısmen göçük altında kaldı. İşçiyi kurtarmak için çalışma yapan kepçe, operatörün yanlış bir hamlesi soncu doğalgaz borusunu patlattı. Kurtarılan işçi hastaneye kaldırılırken, doğalgaz sızıntısı nedeniyle bölgede panik yaşandı. Polis ekipleri, güvenlik nedeniyle 1533 Sokak ve yakınındaki 2 sokağı tamamen boşlattı. Kısa sürede evlerinden çıkarak güvenli bir bölgede toplanan vatandaşlar
arasında panik yaşandı. Bu sırada yaşlı ve hasta bir çift, polis aracında bekletildi. Hasta eşiyle birlikte polis aracına bindirilen Mehmet Öztürk, "Doğalgaz kaçağı oldu. Hepimizi dışarıya çıkarttılar. Ben kalp hastasıyım, ayakta duramıyorum. Bu nedenle polis aracındayız" dedi.
İGDAŞ ekipleri, doğalgazın kesilmesiyle birlikte çalışmalarını tamamladı. Daha sonra polis ekipleri, tehlikenin sona erdiği yönünde megafonla anonslar yaptı. Vatandaşlar, evlerini havalandırmaları konusunda da uyarıldı.
Çocuğuyla birlikte evine dönen İbrahim Tanrıverdi, "İşten yeni geldim. Doğalgaz borusu delinmiş. Herkesi dışarıya çıkarttılar. Ben de çocuğumu aldım çıktım" diye konuştu.