'Kuzey İrlanda' için çözüm arıyor

İngiltere ve İrlanda Başbakanları'Kuzey İrlanda' için çözüm arayışına girdi.

'Kuzey İrlanda' için çözüm arıyor
'Kuzey İrlanda' için çözüm arıyor
Birleşik Krallık Başbakanı Gordon Brown ve İrlanda Başbakanı Brian Cowen, emniyet ve yargı güçlerinin İngiltere'den yerel makamlara devri konusunda uzlaşma zemini bulamayan Kuzey İrlandalı liderlerle görüşme içerisinde.

İki başbakan ile Kuzey İrlanda yönetimindeki Demokratik Birlik Partisi (DUP) ve Sinn Fein Partisi heyetlerinin Kuzey İrlanda'nın Down belgesindeki Hillsborough Kalesi'nde görüşmeye geçtiği, geç saatlerde başlayan toplantının sabaha dek sürebileceği belirtiliyor.

Brown ve Cowen, tarafların uzlaşması için neler yapılabileceğini ele almak üzere Londra'da bir araya gelmiş, daha önce planlanmamış olmasına rağmen görüşmenin ardından ani bir kararla Kuzey İrlanda'ya hareket etmişti.

Devir işleminin hayata geçirilmesi için bir an evvel tarih belirlenmesi gerektiğini savunan Katolik tabanlı Sinn Fein Partisi ile bu konuda bazı bahaneler öne sürerek süreci geciktirmekle itham edilen Protestan tabanlı Demokratik Birlik Partisi arasındaki görüşmelerin sonuçsuz kalmasının, güç paylaşımına dayalı Kuzey İrlanda yönetiminin sonunu getirebileceğinden endişe ediliyor.