Niğde'de eroin operasyonu

Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 88 kilogram eroin ele geçirdi.

Niğde'de eroin operasyonu
 

Niğde ' nin Ulukışla ilç ; esinde E-90 karayolu ü ; zerinde uyuşturucu madde kaç ; akç ; ılarına yö ; nelik olarak yapılan istihbarat ç ; alışmaları ve kontroller sırasında 34 plakalı kamyonet şü ; phe ü ; zerine durduruldu . Kamyonette yapılan aramada , aracın sağ ve sol tekerler ü ; zerinde kasaya doğru uzanan zula tabir edilen yerlerde eroin olduğunu tespit etti . Ekiplerin yaptıkları ç ; alışmalarla araç ; tan toplam 175 paket eroin maddesi ç ; ıktı . Yaklaşık 88 kilogram ağırlığındaki eroine el konuldu . Araç ; sü ; rü ; cü ; sü ; Şahin D . ( 37 ) gö ; zaltına alındı . Sü ; rü ; cü ; nü ; n ü ; zerinden sahte kimlik ve sü ; rü ; cü ; belgesi ç ; ıktı .

Narkotik kö ; peği Vasil ' in eroini nasıl bulduğu uygulamalı olarak Vali Sebahattin Ö ; ztü ; rk ' e ve basın mensuplarına gö ; sterildi . Yakalanan eroinin tamamını basına gö ; stererek olayı anlatan İl Emniyet Mü ; dü ; rü ; Kadri Kartal , ' Ulukışla ilç ; esinde yaptığımız kontroller sırasında şü ; phe ü ; zerine durdurulan bir aracın zula tabir ettiğimiz yerlerinden 175 parç ; a paketlenmiş toplam 88 kilogram eroin maddesi ele geç ; irilmiş olup aracın sü ; rü ; cü ; sü ; gö ; zaltına alınmıştır . Niğde polisi olarak geç ; en yıl 165 kilogram eroin yakalamıştık ' şeklinde konuştu .

Bu operasyonun Niğde Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne 2 ay ö ; nce gö ; nderilen Vasil adlı narkotik kö ; peğin ilk bü ; yü ; k başarısı olduğunu anlatan Niğde Valisi Sebahattin Ö ; ztü ; rk , ' Bü ; tü ; n arkadaşları tebrik ediyorum . Bu zehri mutlaka ö ; nlemek lazım . Nesilleri bu zehirden korumak lazım . Burada da en ö ; nemli gö ; rev bir geç ; iş ü ; lkesi olarak tasarlanan ü ; lkelerden biriyiz ne yazık ki Tü ; rkiye olarak . Coğrafyamız bö ; yle bir imaja sebep oluyor . Bizim yaptığımız mü ; cadelelerle Tü ; rkiye ç ; apında ciddi sonuç ; lar alınıyor . Bunlara fırsat vermemek lazım . Hem kara para kaynağı oluyor , kayıt dışı ekonomiye neden oluyor . Hem de nesillerin zehirlenmesine insanların uyuşturucu mü ; ptelası olmasına neden oluyor . Uluslar arası arenada da Tü ; rkiye ' nin bu konudaki mü ; cadelesi ç ; ok ciddi şekilde takdir ediliyor . Emeği geç ; en herkese teşekkü ; r ederim ' dedi .