Sinop Üniversitesi'nde başörtüsü krizi

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu, başörtülü öğrencilerin üniversiteye kayıt sırasında sıkıntı yaşadığına dair haberlere ilişkin olarak yönetmeliklerin gerektirdiği şekilde davrandıklarını bildirdi.

Sinop Üniversitesi'nde başörtüsü krizi
 

Konuya ilişkin yazılı aç ; ıklama yapan Prof . Dr . Bü ; yü ; khatipoğlu , ü ; niversitede personel ve ö ; ğrencilerin kılık ve kıyafeti konusunda Yü ; ksekö ; ğretim Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Ç ; alışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yö ; netmeliğin gerektirdiği şekilde uygulandığını belirtti . Bü ; yü ; khatipoğlu ' Personel ve ö ; ğrenciler dışında kalan kimseler iç ; in ise genel adaba uygun kıyafetler dışında bir zorunluluk ve uygulama kesinlikle bulunmamaktadır . ' dedi .

Rektö ; r Bü ; yü ; khatipoğlu aç ; ıklamasını şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; : ' Ayrıca ü ; niversitemizin kapıları eğitim-ö ; ğretim dö ; nemi dışında mezuniyet tö ; reni , bahar şenliği , seminer ve konferanslar gibi her tü ; rlü ; akademik ve sosyo-kü ; ltü ; rel etkinliklerde her vatandaşımıza aynı koşullarda aç ; ıktır . 2008-2009 eğitim-ö ; ğretim yılı mezuniyet tö ; reni ve 2009-2010 eğitim ö ; ğretim yılı ö ; ğrenci kayıtları esnasında tü ; m vatandaşlarımız ü ; niversitemize ait ve hizmet verdiği tü ; m alanlara rahatç ; a girebilmekte ve hizmet alabilmektedir . '