O büfeyi ihya etti

Cem Garipoğlu'nun teslim olmadan önce Bahçelievler'de sucuk-ekmek yediği 'Tonton Baba Büfe' basın sayesinde meşhur oldu.

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun teslim olmadan önce sucuk-ekmek yediği Bahçelievler'deki Tonton Baba Büfe'de satışlar yüzde 30-40 oranında arttı. Bir yıl önce birlikte otomobil galerisi işlettiği ortağı Nevzat Karakeben'le birlikte bu büfeyi açtıklarını belirten 31 yaşındaki Engin Aydın, "Zaten yoğun bir müşteri trafiği vardı. Teslim olma olayının ertesinde satışlarda yüzde 30-40 artış var. Müşterilerden 'Burada mı yakalandı?' diye sorular geliyor. Bıkmadan sorularını yanıtlıyoruz" dedi.

Tonton Baba Büfe'de yaklaşık günde 10-15 kilo köfte sattıklarını belirten Aydın, günlük sattıkları sucuk miktarının ise  18-20 kilo arasında değiştiğini ifade etti. Aynı şekilde kokoreç de sattıklarını anlatan Aydın, "Satışların artması iyi. Ama Münevver'in öldürülmesine çok üzüldüm" diye konuştu.  Yaklaşık 5 yıldır gıda işine girmeyi planladığını belirten Aydın, "Bu işi yapmayı çok istiyordum. Evde kendi kendime köfte ve sucuk pişirme denemeleri yapıyordum. Fırsat bulunca, Tonton Baba Büfe'yi açtık. Akılda kalıcı ve sempatik diye bu ismi seçtik. Yatırım beklentimizi karşıladı. Sonuçta insanların karnını doyuruyoruz. Millete hizmet yapmak güzel. Doyduklarında yüzlerindeki ifade bile bizi mutlu ediyor" diye konuştu. Büfe için ne kadar yatırım yaptığı konusunda ise Aydın, 'hesap işlerine ortağım Nevzat Bey bakıyor' yanıtını verdi. Özellikle Florya ve Etiler tarafında da şubeleşmeyi düşündüklerini ifade eden Aydın, bunun için krizin etkilerinin biraz daha hafiflemesini beklediklerini söyledi.

MEDYA NE YAZARSA İNSANLAR ONUN PEŞİNDEN GİDİYOR

Akşam, Tonton Baba Büfe'nin satışlarının bu olay sonrası artışa geçmesinin nedenini Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği'nin de (IPRA) başkanlığını yapan Global Tanıtım'ın kurucusu ve halkla ilişkiler sektörünün duayenlerinden Ceyda Aydede'ye sordu. İşte Aydede'nin, bir iletişimci gözüyle, bu olay hakkındaki yorumu: Açıkçası haberleri okuyunca mekanı ben bile merak ettim çünkü basında o kadar çok yer aldi ki insanlar merak ediyor... Ramazan günü o kadar çok sucuk-ekmek denildi ki, insanlar oruçlu olduğu için herhalde çok özendi. Burada Cem Garipoğlu'ndan çok asıl olay, sucuğa yapılan vurguydu. Çünkü medya ne yazarsa insanlar onun peşinden gidiyor. Aynı şekilde Katrina Kasırgası günlerinde Amerikan televizyonlarında insanların evlerine stok yapmaları gereken yiyecekler konusunda birçok haber yayınlanmıştı. Herkes o haberlerde çıkan ürünlere ve markalara göre alışverişini yapmıştı. Dolayısıyla bu tür olaylara çok rastlanıyor.