Ordu'nun içme suyuna kurşun karıştı

Ordu'nun içme suyu ihtiyacının da karşılandığı Melet Irmağı'na bir maden ocağının havuzunun taşması sonucu kurşun karıştığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre Kabadüz İlçesi Akgüney Köyü sınırları içindeki bir maden ocağının dinlendirme havuzları yağmur sonucu taştı. Havuzlarda bulunan kurşun madeni, önce Melet'in bir kolu olan Maden Deresi'ne ardından da Ordu'nun içme suyunun karşılandığı Melet Irmağı'na karıştı.

Bunun üzerine Ordu Valiliği Çevre Suçlarını Araştırma Timi (ÇESİAT) olaya el koydu. Maden ocağında çeşitli tespitlerde bulunan ve tutanak hazırlayan ÇESİAT Ordu Belediyesi'ne de haber vererek Melet Irmağı'ndan su alınmamasını istedi. ÇESİAT'ın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Öte yandan bazı çevre örgütlerinin havuzları dere yatağında bulunan maden ocağının nasıl ruhsat aldığının araştırılması için çalışma içine girdiği öğrenildi. Geçen temmuz ayında maden ocağının havuzlarından birisinin tahliye borusunun kırılması sonucu Melet Irmağı'na kurşun akmıştı. O tarihlerde yapılan tahlillerde suda yüksek oranda kurşun çıkmış, firmaya para cezası verilmiş ve bazı iyileştirilmeler yapılması istenmişti.

Melet Irmağı'ndan Ordu'nun yanı sıra civardaki köyler de içme suyu ihtiyacını karşılıyor.