Abdullah Gül, S.Arabistan'da tabu yıktı

Gül, bugün Cidde'de Kral Abdullah Üniversitesi'nin açılışını yapacak. S. Arabistan'da kadınların otomobil kullanmaları yasak ancak üniversite kampusunda kadınlar direksiyon başına geçebilecek. Kız-erkek birlikte okuyacak ve ülkede bir tabu daha yıkılacak

Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın davevi üzerine dün Cidde’ye gitti. Gül’e eşi Hayrünnisa Hanım ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç eşlik ediyor. Mekke Emiri tarafından karşılanan Gül, kendisine tahsis edilen Elhamra Sarayı’nda kaldı. Gül’ün gezisinin ilginç bir yönü bulunuyor. Cumhurbaşkanı bugün Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin açılışını yapacak.

Suudi Arabistan’da kadınların otomobil kullanmaları yasak. Ancak Gül’ün açacağı üniversitenin kampüsünde kadınların otomobil kullanmalarına izin verilecek. Bu Suudi Arabistan için bir tabunun yıkılması anlamına geliyor. Üniversitenin ülkede devrim niteliğindeki bir başka özelliği de erkek ve kız öğrencilerin bir arada eğitim alacak olması. Cumhurbaşkanı Gül’ün açacağı üniversite Suudi Arabistan’da bu iki alanda bir “ilk”e imza atacak.