Atina, Ankara'yı şikâyet etti

Yunanistan, ABD'nin Avrupa ve Avrasya'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Tina Kaidanow'a Türkiye'yi şikayet etti.

Atina, Ankara'yı şikâyet etti
 

Kıbrıs , Tü ; rk-Yunan ilişkileri , Makedonya sorunu , Ortadoğu ve Kafkasya konularının ele alındığı Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile Kaidanow ' un gö ; rü ; şmesinden sonra aç ; ıklama yapılmazken , Kaidanow ' la ayrı bir gö ; rü ; şme yapan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Valinakis ise aç ; ıklamalarda bulundu . Valinakis , Ege ' de gerginliğin Tü ; rkiye tarafından ç ; ıkarıldığını iddia etti .
ABD ' li diplomatla gö ; rü ; şmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Valinakis , ' Son dö ; nemde bö ; lgede gerginlik ç ; ıkarmak isteyenler var ' dedi . Valinakis , ' İyi hesaplamalar iyi dostlar yapar . Ne zaman ihlallerden , alç ; ak uç ; uşlardan ve engellemelerden hesaplar şişiyor , doğal olarak bunlar sonuç ; suz kalamaz . ' yorumunda bulundu .
Yunanistan ' ın Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğini desteklediğini kaydeden Valinakis , bu desteğin AB yü ; kü ; mlü ; lü ; kleri ile kriterlerini yerine getirme şartına bağlı olduğunu belirtti .
Kıbrıs konusunda ise Valinakis , ' Tü ; rkiye ' nin AB ' ye karşı yü ; klendiği ve yerine getirmesi gereken Kıbrıs sorumluluğu var ' dedi . Valinakis , Kıbrıs ' ta ç ; ö ; zü ; mü ; n BM kararları , AB değerleri ve iki toplumun katılımıyla mü ; mkü ; n olabileceğini ifade etti .
Kaidanow , yarın Ankara ' da Tü ; rk yetkililerle gö ; rü ; şmeler yapacak .