Sigorta şirketleri çamura yatıyor

Selden zarar gören firmaların başı şimdi de sigorta şirketleriyle dertte.

Sigorta şirketleri çamura yatıyor
 

İstanbul ' da yaşanan , son zamanların en yoğun yağışı sonrası ortaya ç ; ıkan sel felaketinde zarara uğrayan firmalar şimdi de sigortacılarla uğraşıyor . Zararın bilanç ; osu ağır olunca , incelemeye gelen sigorta şirketi yetkililerin tuhaf talepleri ve ç ; ö ; zü ; m yolları ile sigortayı daha az ö ; demek iç ; in ileri sü ; rdü ; ğü ; bahaneler , zaten bü ; yü ; k yıkım yaşayan şirketlerin tepkisini ç ; ekiyor .

PALET YOKSA Ö ; DEME YOK

Sigorta şirketlerinin sel mahaline gittiğinde zararın tamamını karşılamamak iç ; in ç ; eşitli bahaneler ö ; ne sü ; rdü ; ğü ; nü ; ifade eden İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatç ; ıları Birliği ( İTHİB ) Başkanı İsmail Gü ; lle , şunları sö ; yledi ; &ldquo ; Zarara uğrayan firmalara selden dolayı zarar gö ; ren makinelerin temizletilmesi ö ; neriliyor . Hatta bu temizlik işlemi iç ; in firma adı bile ö ; neriliyor . ' Selde dağılan malları toplayın ' deniliyor ve koca koca tırların bile sağa sola savrulduğu felaket sanki sıradan bir su baskınıymış gibi ' ü ; rü ; nü ; n altında palet yokmuş ' deniliyor&rdquo ; diye konuştu .

TAM KARŞILANMIYOR

Firmaların en bü ; yü ; k sıkıntısının depodaki mallarının sele kapılması durumu olduğunu dile getiren Gü ; lle , &ldquo ; Eğer en ufak bir kayıtdışı malınız varsa bu da size kesinti olarak geri dö ; nü ; yor . Bu felakette zarar gö ; renlerden birkaç ; tanesi hariç ; bü ; tü ; n firmalar uğradıkları zararın dö ; rtte birinin ancak karşılanacağını dü ; şü ; nü ; yor&rdquo ; dedi . Bilindiği gibi kimi tahminlere gö ; re selin yarattığı zarar 150 ila 500 milyon Dolar arasında değişiyor . En ç ; ok zarar gö ; ren sektö ; rler arasında tekstil , hazırgiyim , perakendecilik , ulaştırma , telekomü ; nikasyon , bankacılık , temizlik ü ; rü ; nleri var .

SİGORTACILARIN ZARAR TAHMİNİ

Ata Yatırım ' ın raporunda , sigorta şirketlerinin zarar tahminleri şö ; yle :

Axa 6 . 3 milyon Dolar

Anadolu Sigorta 6 milyon Dolar

Allianz 4 . 8 milyon Dolar

Ak Sigorta 4 . 4 milyon Dolar

Ergo İsviç ; re 3 . 5 milyon Dolar

Gü ; neş Sigorta 3 . 2 milyon Dolar

Eureko Sigorta 2 . 7 milyon Dolar

Başak Groupama 2 . 7 milyon Dolar

Yapı Kredi Sigorta 2 . 7 milyon Dolar

GARANTİ ' DEN KREDİ DESTEĞİ

Garanti Bankası , sel felaketinden zarar gö ; ren mü ; şterilerinin vadesi gelen kredi geri ö ; demelerini yeniden yapılandırdığını duyurdu . Kredi geri ö ; demelerini 1 Ocak 2010 ' dan itibaren başlayacak .