Selden mezarlıklar da etkilendi

İstanbul'da yaşanan sel felaketi nedeniyle Habibler Cebeci Mezarlığı'nda bulunan mezarlar toprak kayması sonucu birbirine karıştı.

Selden mezarlıklar da etkilendi
 

İstanbul ' da etkili olan yoğun yağış sonucu Habibler ' deki Cebeci Mezarlığı ' nda gerç ; ekleşen toprak kayması nedeniyle yaklaşık 100 mezar tahrip oldu . İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyesi Mezarlıklar Mü ; dü ; rlü ; ğü ; Ekipleri ' nce toprak kaymasının yaşandığı Cebeci Mezarlığı 2 . ve 5 . kısımlarda dağılan mezarlardan ç ; ıkan kemikler toplanmaya başlandı . Ceset torbalarına konan kemikler , mezarlığın ü ; st kısımlarındaki boş alana gö ; revliler tarafından topluca defnedildi .

İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyesi Mezarlıklar Mü ; dü ; rü ; Adem Avcı , aşırı yağış sonucu mezarlıkta toprak kaymasının meydana geldiğini sö ; yledi . Dağılan mezarlardaki kemiklerin karıştığını ifade eden Avcı , &ldquo ; Yaptığımız incelemelerde yaklaşık 100 mezarın tanınamaz hale geldiğini tespit ettik . Mezarlığın 2 . ve 5 . kısımlarındaki mezarların tamamını başka bir yere taşıyacağız . Daha sonra burayı yeşillendirip tabii mezarlık ilan edeceğiz&rdquo ; diye konuştu . Adem Avcı , bunun iç ; in ailelerin izninin alınması gerektiğini , vakit geç ; irmeden ailelerle gö ; rü ; şmeye başlayacaklarını vurguladı .

' ANNEMİN MEZARINI BULAMADIM '

Toprak kayması olan bö ; lgede annesi Hatice Yılmaz ' ın mezarının olduğunu sö ; yleyen Nuran Işıltı ise yaklaşık 2 saattir aramasına rağmen annesinin mezarını bulamadığını belirtti . Geç ; en yıl da mezarlıkta benzer olayların yaşandığını savunan Işıltı , &ldquo ; Ne ö ; lü ; mü ; z rahat , ne dirimiz rahat . Ne olacak şimdi? Annemin mezarı bile tespit edilemiyor . Annemin mezarını geri istiyorum&rdquo ; dedi .