Şahin, Sivas Kongresi yıldönümü programına katılacak

Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'nin 90. yıldönümü kutlama programına, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de katılacak. Sivas Valisi Ali Kolat, milli mücadele ateşinin yakıldığı önemli kentlerden birisi olan Sivas'ın tanıtımı açısından etkinliklere çok büyük önem verdiklerini söyledi.

Şahin, Sivas Kongresi yıldönümü programına katılacak
 

Millet bağımsızlığının tehlikeye dü ; ştü ; ğü ; bir dö ; nemde Sivas ' ta yapılan Sivas Kongresi ' nde milli mü ; cadele yolunda ö ; nemli kararlar alındı . Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu kongrenin 90 . yıldö ; nü ; mü ; kutlamaları ç ; eşitli etkinliklerle 2 - 4 Eylü ; l tarihleri arasında yapılacak . Sivas Valisi Ali Kolat , kutlama programıyla ilgili bilgi verdi . Milli mü ; cadele yıllarında Atatü ; rk ve silah arkadaşlarının Sivas ' ta 108 gü ; n kaldığını hatırlatan Kolat , bu sü ; reç ; te yapılan Sivas Kongresi ' nde milli kurtuluş reç ; etesinin ç ; ıkarıldığını sö ; yledi . Atatü ; rk ' ü ; n o dö ; nemde Sivas ' ı ç ; ok gü ; venli bir il olduğu iç ; in seç ; tiğini belirten Kolat , Sivas Kongresi ' nin 90 . yıldö ; nü ; mü ; kutlamalarının tarihi misyonuna yakışır şekilde geç ; eceğini ifade etti .
Kolat , ' Milletin bağımsızlığının tehlikeye dü ; ştü ; ğü ; bir dö ; nemde Atatü ; rk ve silah arkadaşları ' Ya istiklal ya ö ; lü ; m ' diyerek sırayla Samsun , Amasya , Erzurum ve Sivas ' tan yola ç ; ıktılar . Sivas Kongresi ' nde ö ; nemli kararlar alındı . En ö ; nemlisi de Atatü ; rk ' ü ; n ifadesiyle ' Cumhuriyetin temeli burada atıldı . ' diye konuştu . Vali Ali Kolat , kongrenin 90 . yıldö ; nü ; mü ; kutlamalarına , TBBM Başkanı Mehmet Ali Şahin ' in de katılacağını duyurdu .
Basın toplantısında , Sivas Belediye Başkanı Doğan Ü ; rgü ; p , Cumhuriyet Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; İlyas Dö ; kmetaş , TSO Başkanı Osman Yıldırım , ESOB Başkanı Beşir Kö ; ksal da hazır bulundu . 2 Eylü ; l 2009 tarihinde sanat sokağı ve kitap fuarı aç ; ılışıyla başlayacak olan kutlamalar ç ; erç ; evesinde , Atlı Okç ; uluk ve Cirit mü ; sabakaları , Atatü ; rk ' ü ; n Sivas ' a gelişinin temsili olarak canlandırılması , halk dansları gö ; sterileri , panel , eski Sivas fotoğrafları ve ilç ; eler sergisi , Sivas Kongresi ' nin temsili olarak canlandırılması , TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ' in de katılacağı tö ; renler ve konserler yer alacak .