Başbakan Erdoğan: Münakaşa sürecinde olmayacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik açılım sürecinde hakaretlerle karşılaştıklarını, ancak kendilerinin aynı şekilde karşılık vermeyeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan: Münakaşa sürecinde olmayacağız
 

Erdoğan , ' Biz mü ; nakaşaya , tartışma sü ; recine girmeyeceğiz . Bö ; yle bir sü ; reç ; te olmayacağız ' dedi .

Başbakan Erdoğan , İMKB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan eğitime katkı anlaşması sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı .

Bir basın mensubu MHP Genel Başkanı Devlet Bahç ; eli hakkında aç ; ılacak dava ile ilgili bir soru yö ; neltince Erdoğan , manevi tazminat davası aç ; acaklarını ifade etti .

Gö ; rü ; şmek iç ; in masaya oturma taleplerine sıcak yaklaşılmadığını , hakaretle karşılaştıklarını belirten Erdoğan , ' Avukatlarımıza ' Bu insanlar hakaretlerine devam ettikleri sü ; rece ne gerekiyorsa yapın ' dedim . Bu hakaretlerini devam ettirdikleri sü ; rece bizim gideceğimiz yer yargı kapısıdır . Biz mü ; nakaşa , tartışma sü ; recine girmeyeceğiz , bö ; yle bir sü ; reç ; te olmayacağız . Biz yaptıklarımız neyse onları anlatacağız ' diye konuştu .

Demokratik aç ; ılım sü ; reciyle ilgili İç ; işleri Bakanı Beşir Atalay ' ın pazartesi gü ; nü ; basın toplantısı yapacağını aç ; ıklayan Erdoğan , ' Şu ana kadar yaptıkları sü ; reci anlatarak milletimizi bilgilendirecek ' dedi .

Bir basın mensubu ise ulusa sesleniş konuşmasında ö ; ncekilerine nazaran daha kucaklayıcı bir tavır takındığı yö ; nü ; nde yorumlar yapıldığını hatırlatarak , ' Bu tavrınızı bir ay ö ; nce takınsaydınız bu gerginlikler olur muydu? ' diye sordu .

Erdoğan , ' Sen beni 1994 ' ten beri tanıyorsun . Bu kadar kucaklayıcı olmasaydım milletim bizi kucaklar mıydı? Tü ; rkiye ' nin 7 bö ; lgesinde varız . 81 vilayetin 61 ' inde birinci , diğerlerinde ikinciyiz . Ne ana muhalefet , ne diğer partiler bizim gibi . Halkı kucaklayan biziz . Halkımızla kucaklaşıyoruz , kucaklaşmaya da devam edeceğiz . Ç ; ıkışlarımızda sertlikler olmuş olabilir ; ama geneli itibariyle bö ; yle bir tonda değilim . Onu da sö ; yleyeyim ' ifadelerini kullandı .

Erdoğan , IMF ile ilgili bir soruyu ü ; zerine , henü ; z anlaşma yapılmadığını hatırlatarak , ç ; alışmaların sü ; rdü ; rü ; ldü ; ğü ; nü ; aktardı .

Dü ; nya IMF toplantısının 2 Ekim ' de İstanbul ' da yapılacağını kaydeden Erdoğan , ' Ne olacak? ' sorusunun cevabının bu toplantılar sonunda ortaya ç ; ıkacağına işaret etti .