Çok yemek gastrite neden oluyor

Manavgat Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emin Canan, mide hastalıklarının yüzde 90'nın dengesiz beslenme ve tıka basa yemekten kaynakladığını söyledi. Canan, iftarda yağlı ve haddinden fazla yiyen kilolu kişilerde kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.

Çok yemek gastrite neden oluyor
 

Orucun sıvı gıdalarla aç ; ılmasının ö ; nemini vurgulayan Op . Dr . Emin Canan , bir anda bü ; tü ; n yemek ç ; eşitlerinden yemenin yanlış olduğunu kaydetti . Gelişi gü ; zel yemek yeme ve dengesiz yemek yeme alışkanlığının ü ; lser ve gastrit gibi mide hastalıklarını tetiklediğine dikkat ç ; eken Canan , bu gü ; ne kadar yaptığı mide ameliyatlarının yü ; zde 90 ' nın dengesiz beslenmeye bağlı olduğunu dile getirdi .

Ramazan ' da yü ; ksek tansiyon ve şeker hastalarının tatlı ve tuzlu gıdalardan uzak durmasını isteyen Canan , ' İftar sonrası fazla yemek yiyerek midemize yü ; klenmeyelim . 30 dakika yemek yedikten sonra biraz dinlenelim . Bir saat sonra yeniden yemek yiyelim . İftar sonra ' canım istedi ' diyerek mideyi tıka basa doldurmak , aşırı kilolu kişilerde kalp krizine neden olabilir . Mideyi haddinden fazla doldurmanın hiç ; bir faydası yok . Ne kadar doldurursak dolduralım , 2 , 5 saat sonra yeniden boşalacak . Mideyi dinlendirsek ç ; oğu hastalıkların kendiliğinden yok olacağını gö ; rü ; rü ; z ' diye konuştu .

Ö ; zel Sevgi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr . Dr . Cemil Er de , bü ; tü ; n hastalıkların ağız ve mide yoluyla bulaştığını ifade etti . Mideyi her tü ; rlü ; yiyecekle doldurmanın hastalıklara ö ; zel davetiye gö ; ndermek olduğunu vurgulayan Er , dengeli beslenen kişilerde , genelde ü ; lser ve gastrite rastlanmadığını sö ; yledi .