Danıştay saldırısı İzmir'de planlandı

Kanlı Danıştay Saldırısı'nın, İzmir'de planlandığı ortaya çıktı. İzmir emniyetinin baskından üç ay önce Özel Harekatçı İbrahim Şahin ile Muzaffer Tekin'i, teknik takibe aldığı öğrenildi.

Danıştay saldırısı İzmir'de planlandı
 

Saldırı planı , Ergenekon İddianamesi ' nin 141 . klasö ; rü ; nde yer alan ' Hasan Akkoca ' isimli kişinin 28 Nisan 2008 ' de gö ; nderdiği bir ihbar mektubuyla gü ; n yü ; zü ; ne ç ; ıktı .

Şahin ve Tekin ' in , saldırı ö ; ncesi silahın temin edilmesine katkı sağlayan İzmir ' de emniyet amiri olarak gö ; rev yapan ' Engin ' kod adlı kişinin , M . E . E . olduğu ve bazı askerlerle gizlice gö ; rü ; ştü ; ğü ; , bu gö ; rü ; şmede saldırıda kullanılmak ü ; zere Glock marka silah arandığı , silahın İzmir-Mardin arasında silah kaç ; akç ; ılığı yapan Şemşettin Bulut isimli sahış tarafından , 21 Şubat 2006 tarihinde temin edildiği ö ; ğrenildi . 24 Şubat tarihinde Tekin ve İbrahim Şahin ' in oğlu Ö ; mer Şahin ' in , İstanbul Kadıkö ; y ' de buluştuğu , bir gü ; n sonra Tekin ' in , karayolu ile İzmir ' e geldiği ve burada emniyet amiri M . E . E . ile tekrar gö ; rü ; ştü ; ğü ; , gece Şahin ' le toplantı yaptığı ve 26 Şubat 2006 tarihinde İstanbul ' a geri dö ; ndü ; ğü ; iler isü ; rü ; ldü ; .

İhbar mektubunda , Tekin ' in daha sonra İzmir ' e gelerek İbrahim Şahin ' in Karşıyaka ' daki evinde kaldığı ve 25 Şubat 2006 ' da Bornova İlç ; e Jandarma Komutanlığı ' nda asker ve polislerle bir toplantı yaptığı belirtildi . 17 Mayıs 2006 tarihinde gerç ; ekleşen Danıştay saldırısında tetikç ; i Alparslan Arslan ' ın tutuklanması , Danıştay 2 . Daire ü ; yesi Mustafa Yü ; cel Ö ; zbilgin ' in ö ; ldü ; rü ; lmesinden sonra Muzaffer Tekin ' in , televizyon ekranlarında boy gö ; stermesi ü ; zerine olayın boyutlarını fark ettiğini anlatan ihbarcı Hasan Akkoca , konuyu hemen Ergenekon savcılarına ilettiğini sö ; yledi .

Bu gelişmeler ü ; zerine İzmir Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; Kaç ; akç ; ılık ve Organize Suç ; larla Mü ; cadele Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ekipleri , 23 kişiyi teknik takibe aldı . 2006 yılında suç ; ö ; rgü ; tü ; ne yö ; nelik başlatılan ' Yelpaze ' ile ' Okaliptü ; s ' isimli operasyonlar sonucunda Şahin ' in oğlu ve Fatma Cengiz , yeterli delil bulunamadığından operasyon dışında tutuldu . Ancak gizli yapılanmaya yö ; nelik operasyon sü ; rdü ; rü ; ldü ; . 9 Ocak 2009 tarihine kadarki ç ; alışmalar sonucunda hazırlanan raporda ç ; arpıcı bilgilere ulaşıldı . İbrahim Şahin ' in bu sü ; re zarfında Oktay Yıldırım , Serhan Bolluk , Levent Temiz , Kemal Kerinç ; siz , Sinan Aygü ; n ve Zekeriya Ö ; ztü ; rk gibi Ergenekon soruşturmasından yargılananlarla sü ; rekli gö ; rü ; ştü ; ğü ; tespit edildi . Raporun Danıştay saldırısı kısmında ise Şahin ve Tekin ' in ilişkileri anlatıldı . Raporda silah kaç ; akcısı Emre B . ' nin evinde yapılan aramada bir adet Glock marka boş şarjö ; r ele geç ; irildiği bilgisine yer verildi . Danıştay saldırısını gerç ; ekleştiren Alparslan Arslan ' ın da ü ; zerinden , saldırı sonrası bir adet Glock marka silah ve yedek şarjö ; r bulunduğu , araç ; ta yapılan aramada ise ikinci Glock marka silahın yedek şarjö ; rü ; nü ; n olmadığı tespit edildi .

İzmir ' de gö ; revli emniyet amiri M . E . E , hakkındaki iddialar ü ; zerine gö ; zaltına alınmıştı . İstanbul ' a gö ; tü ; rü ; lerek Ergenekon savcıları tarafından sorgulanan M . E . E . hakkında kovuşturmaya yer olmadığı gerekç ; esi ile ' takipsizlik ' kararı ancak Ergenekon soruşturması nedeniyle aç ; ığa alındı .